گالری تصاویر آرشیو بانک صوت کتابخانه ارتباط با ما صفحه اصلی
  18 رمضان 1445
| 2024 March 28
رهگیری سؤال پرسش و پاسخ ارسال سوال  
:کلمه کلیدی
بیشتر
:پاسخ دهنده
:گروه :تعداد نمایش در صفحه
:ترتیب نمایش :ترتیب


تعداد نتایج جستجو:16
 
پاسخ دهنده: حضرت آية اللـه حاج سيد محمد محسن حسيني طهراني
کد:76264/3000تاریخ پاسخ: گروه: مجالس جشن،عزاداری و تالار
سؤال سؤال: سلام علیکم. یکی از افراد رفقا در شب عیدالزهرا برای خوشحال کردن و شاد نمودن حضار اقدام به انجام کارهایی کرد و شوخی هایی انجام داد که غیر شرعی نبود و کلمات ناشایست به کار نبرد و همه هم شاد و خوشحال شدند. چون همه می دانند که آن شب، شب درس و موعظه و اخلاق و روضه و گریه نیست و شب شادی و فرح اهل بیت است( یفرحون لفرحنا) . وقتی که با آن فرد صحبت کردم دیدم بر خلاف میل باطنی اش و به اصطلاح فقط برای شادی دل حضرت صدیقه کبری فاطمه زهرا سلام الله علیها و شاد نمودن شیعیانش این کار را انجام داده است. عده ای از افراد که کارشان اشکال گرفتن و انتقاد و اعتراض و ... هست شروع کردند به خرده گرفتن و از صحبتهای شما سواستفاده کردن. اینها می آیند و می خندند و میوه و شیرینی می خورند و بعد پشت سر این و آن حرف در می آورند و اشاعه و اذاعه سرّ می کنند! آن بینوایی که با سادگی و حتی شاید فریب، کاری کرده گناهش شدیدتر است؟ یا این کسانی که حقیقت خود را اینگونه نشان می دهند؟ مانند افراد لئیم و پست یک گوشه بنشینند و این و آن را زیر نظر بگیرند تا برای یک روزی یک آتویی از او داشته باشند!!! لطفا نظر خود را که همچون پدر ما با مهربانی و عطوفت راهنماییمان می فرمایید بیان نمایید و آن بنده خدا را از حزن شدیدی که برایش پیش آمده بیرون بیاورید. متشکرم.
پاسخ:

هوالعلیم
انسان به خرده‌گیری دیگران نباید اعتنائی کند و باید در صدد اصلاح امور خود باشد. خرده‌گیر همیشه وجود دارد.

    پاسخ دهنده: حضرت آية اللـه حاج سيد محمد محسن حسيني طهراني
    کد:58989/1986تاریخ پاسخ: 10 ربیع الاول 1433 گروه: مجالس جشن،عزاداری و تالار
    سؤال سؤال: محضر مبارک ایت الله طهرانی سلام علیکم چند سالي است که در نهم ربيع الاول، تحت عنوان تاجگذاري صاحب‌الزمان(عج) و يا به نام بي‌بي دوعالم حضرت فاطمه زهرا(س) جلساتي غالبا توسط بانوان برگزار مي شود و در قالب و پوشش جشن، مطالبي عنوان مي شود که از ساحت و مکتب سراسر ادب و تقواي اهل بيت پيامبر اسلام دور و بعيد است. متأسفانه به آن آب و رنگ قداست هم مي زنند و بعضي ادعا مي کنند که از آن حاجت مي گيرند و بعضي مي گويند که خواب‌نما شده اند و امثال ذلک. ضمنا بعضي از باصطلاح خانم درسي‌ها....، بي خبر از دين، فقط با ذکر خرافات و مطالب ناقص و نادرست و گاه با خواندن شعر و نواختن دف و ترنم به آوازه خوانندگان زن، مجالس تفريح و در ظاهر درس ديني برگزار مي کنند و مردم عامي کم اطلاع که تعدادشان هم کم نيست، باعث رونق اين گونه محافل مي شوند. حال از حضرت عالي استدعا دارم، حکم شرکت مؤمنين و مؤمنات در اين جلسات و مشارکت در بخش‌هاي سخيف آن را بيان فرماييد تا اين بهانه عظيم که عليه شيعه به دست خونريز استکبار جهاني و به خصوص وهابيت داده شده، ان شا‌الله برطرف گردد.»
    پاسخ:

    هوالعلیم
     این بنده از سالیان متمادی نسبت به انعقاد این مجالس عرایضی داشته‌ام و از کیفیت برنامه‌های آن انتقاد می‌نموده‌ام. البته صرف انعقاد این مجالس و ابراز سرور اشکالی ندارد ولی باید تشکیل جلسات منطبق با موازین اهل بیت علیهم السلام باشد و منوال این است که آیا اهل بیت و رسول خدا که خود مظهر ادب و فرهنگ متعالی الهی و الگوی عمل برای همه‌ی افراد بنی آدم، چه مسلمان و چه غیر مسلمان می‌باشند به این مسائل سخیف و مادون اصول متعارف معاشرت رضایت می‌دهند؟ در این مجالس باید تاریخ را همانطور که بوده است برای افراد بازگو نمود و فهم حاضرین را نسبت به مبانی مکتب تشیع بالا برد. به طوری که مانند مجالس اهل بیت این مجالس نیز روشنگر عقل و فهم و بصیرت گردد. کلمات رکیک سخنان وقیح و زشت، رفتار نابخردانه و منحطّ و مفاهیم لاطائلاتانه چه دردی از ما دوا می‌کنند؟ و چه سرور و فرحی برای صاحبان و موالیان ما به وجود می‌آورند؟ آنچه که در این مجالس برای انسان حاصل می‌شود، بروز و ظهور شخصیت حقیقی افراد است که در بستر مناسب می‌تواند عیان گردد.

      پاسخ دهنده: حضرت آية اللـه حاج سيد محمد محسن حسيني طهراني
      کد:28012/1965تاریخ پاسخ: گروه: مجالس جشن،عزاداری و تالار
      سؤال سؤال: با سلام . شرکت کردن افراد جزامی و ایدزی و دارای بیماریهای مسری،در مجالس اهل بیت و امام حسین علیهم السلام چه حکمی دارد؟
      پاسخ:

      هوالعلیم
      اشکال دارد و بهتر است جای مناسبی برای آن‌ها در نظر گرفت.

        پاسخ دهنده: حضرت آية اللـه حاج سيد محمد محسن حسيني طهراني
        کد:57216/1954تاریخ پاسخ: 21 محرم 1433 گروه: مجالس جشن،عزاداری و تالار
        سؤال سؤال: باسلام. آقا جان احادیثی که در امام صادق و امام کاظم و یا سایر ائمه (علیهم السلام) در مورد کیفیت جلسه امام حسین که امر میفرمایند در آنها حتما جزع و فزع کرد و آرام ننشینید، چطور با فرمایشات شما در خصوص اینکه بایستی این جلسات با آرامش بوده و انسان بیایید و در گوشه ای بنشیند و .... سازگاری دارد؟
        پاسخ:

        هوالعلیم.
         گریه کردن با داد زدن و نعره کشیدن و بالا و پایین پریدن فرق می‌کند.

          پاسخ دهنده: حضرت آية اللـه حاج سيد محمد محسن حسيني طهراني
          کد:95333/1956تاریخ پاسخ: 24 ربیع الاول 1433 گروه: مجالس جشن،عزاداری و تالار
          سؤال سؤال: سلام. شما مطلبی را در جلسه عنوان بصری 185 در طهران از مرحوم میرزا حبیب دربندی بیان فرموده و ایشان را فردی مصیبت زده و توقف کرده در جلسلات امام حسین تلقی فرمودید.در حالی که این داستان را ناتمام بیان فرمودید. ادامه آن چنین است که بعد از آنکه ایشان در حرم آقا سیدالشهدا علیه السلام حضرت را به مادرشان قسم میدادند که مبادا شمر (لعنة الله علیه) را شفاعت کنند، از ایشان علت این در خواستش را سؤال کردند و ایشان فرمودند: من برایم مشهود و روشن شده که این خانواده به قدری کرم دارند که احتمال دارد قاتلین خویش را شفاعت نمایند. حال با روشن شدن اصل داستان آیا برای جناب میرزا حبیب جز از طریق توسل و گریه در مصائب اهل بیت و به اصطلاح شما مصیبت زدگی این مطلب مشهود و روشن شده است؟
          پاسخ:

          هوالعلیم
          مطلب همان است که عرض کرده‌ام ایشان در این درخواست اشتباه کرده است.

            پاسخ دهنده: حضرت آية اللـه حاج سيد محمد محسن حسيني طهراني
            کد:50505/1958تاریخ پاسخ: 9 ربیع الاول 1433 گروه: مجالس جشن،عزاداری و تالار
            سؤال سؤال: سلام . شما در یکی از جلسات شرح دعای ابوحمزه ثمالی داستانی از مرحوم آیت الله بروجردی نقل و در پایان آن فرموید اینها سالکین واقعی و اهل عمل هستند و ما فقط ادعای آن را داریم. از ایشان نقل شده که در وقتی که به بیماری درد چشم مبتلا بودند، در خواست کردند تا مقداری ار خاک خره گیری(گل مالی) عزاداران روز عاشورا را برای ایشان آورده و به چشمان خود مالیدند و به برکت آن چشمان ایشان شفا یافت و تا آخر عمر حتی نیاز به عینک هم نداشتند. حال چرا شما خره گیری را مورد سرزنش و نکوهش و تمسخر قرار میدهید؟ آیا آیت الله بروجردی نسبت به این مطلب آگاهی نداشتند؟پس شفای چشم ایشان چطور بوده است؟
            پاسخ:

            هوالعلیم
            عمل مرحوم بروجردی، آن‌هم یک بار با کار تقلیدی افراد و تظاهر به مصیبت و چشم و هم‌چشمی فرق می‌کند.

              پاسخ دهنده: حضرت آية اللـه حاج سيد محمد محسن حسيني طهراني
              کد:87612/1927تاریخ پاسخ: 9 ربیع الاول 1433 گروه: مجالس جشن،عزاداری و تالار
              سؤال سؤال: باسلام خدمت آیت الله حسینی طهرانی مراسمهایی که برای اهل بیت علیهم السلام گرفته میشود و به نظر بعضی در کیفیت آن یکسری اشتباهاتی است (نه اینکه نعوذ بالله حرام انجام گیرد)،آیا میتوان به آن مجالس توهین و افراد شرکت کننده در آن مجالس را مورد سرزنش قرار داد؟
              پاسخ:

              هوالعلیم
              باید با اخلاق نیکو رفتار کرد.

                پاسخ دهنده: حضرت آية اللـه حاج سيد محمد محسن حسيني طهراني
                کد:77433/1874تاریخ پاسخ: گروه: مجالس جشن،عزاداری و تالار
                سؤال سؤال: با سلام خدمت حضرت آیت الله طهرانی. در بعضی اشعاری که مداحان و ذاکران میخوانند، خود را حسین اللهی یا زینب اللهی یا عبد دیگر ائمه خطاب میکنند،آیا این اشعار درست میباشند؟ ما میتوانیم نسبت به اهل بیت با این دید که مظهر تمام خداوند و ظهور اسماء و صفات کلیه اللهیه هستند چنین حرفهایی را بزنیم؟
                پاسخ:

                هوالعلیم
                این اشعار حرام است و نمی‌توانیم این سخنان را درباره‌ی ائمه علیهم السلام بگوئیم.

                  پاسخ دهنده: حضرت آية اللـه حاج سيد محمد محسن حسيني طهراني
                  کد:49956/1081تاریخ پاسخ: 24 شوال 1431 گروه: مجالس جشن،عزاداری و تالار
                  سؤال سؤال: كف زدن در مواليد ائمه علیهم السلام كه بصورت فايل هاي صوتي موجود است چه حكمي دارد در فايلهاي صوتي همخواني مرد و زن چه حكمي دارد؟
                  پاسخ:
                  هوالعلیم
                  همخوانی مرد و زن حرام است. و کف زدن در موالید معصومین علیهم السلام مناسب نیست . چند سال پیش بنده در مجلسی مدعوّ بودم که بسیاری از علماء نیز حضور داشتند . صحبت از سرور و حزن مؤمنین در مراسم اعیاد و شهادات ائمه علیهم السلام به میان آمد، یکی از علماء که به رحمت خدا رفته است می گفت : باید در مراسم حزن امام علیه السلام ضجّه زد و در مراسم فرح و سرور آنها رقصید. بنده به ایشان عرض کردم  شادی و سرور لزوماً مساوی با رقص و پایکوبی نیست بلکه این امر بسیار قبیح است و خود حضرات معصومین علیهم السلام قطعاً راضی به این مسئله نیستند و نیز ابراز تألم و ناراحتی مساوی با ضجّه و فریاد نیست ،و آنچه که در روایات و سیره ائمه علیهم السلام وارد است غیر از این می باشد.
                    پاسخ دهنده: حضرت آية اللـه حاج سيد محمد محسن حسيني طهراني
                    کد:39543/379تاریخ پاسخ: گروه: مجالس جشن،عزاداری و تالار
                    سؤال سؤال: بسم الله الرحمن الرحیم سلام علیکم.بنده به شدت احساس نیاز به مجالس اهل بیت علیهم السلام را میکنم.وجائی را مناسب برای این امر پیدا نمیکنم.و حتی بعضی مساجد نیز با وجود آن نور و صفای خاصی که دارد به علت بی برنامگی بی پولی یا هر چه که هست آن قدر پر شور و حال و آنطور که در شان این بزرگواران باشد برگزار نمیشود.آیا برگزاری این مجالس را در جای دیگر یا در منزل خودمان را توصیه می فرمائید و آیا این به صلاح بنده است یا نه؟
                    پاسخ:
                    هوالعلیم

                    شرکت در مراسم و مجالس اهل بیت علیهم السلام موجب خیر و برکت و استفاضه از انوار صادره از آن منابع وحیانی است و شما با شرکت و مساعدت های خود بر غنای آن مجالس بیفزایید. کثرت مجالس چندان نتیجه ای ندارد.

                      1 2

                        Skip Navigation Links.

                      کلیه حقوق در انحصارپرتال متقین میباشد. استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است

                      © 2008 All rights Reserved. www.Motaghin.com


                      Links | Login | SiteMap | ContactUs | Home
                      عربی فارسی انگلیسی