فارسی
English
العربیه
Spanish
Francis
中國
Membering
Login
: Username
: Password
Membering
Picture Gallery
Archive
Sound Gallery
Library
Contact Us
Home
× Close
Sound Gallery >
سخنراني های حضرت آیت الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی
>
شرح حديث شریف عنوان بصري
>
جلسات 151 الی 200 شرح حدیث عنوان بصری
number on the page:
10
20
30
Presentation Order:
First Questions
Older
Summary:
موضوع: لزوم فراغت قلب در هنگام تلقي مطالب اولياء الهي و مسائل حقه. فقره: ثلاثةٌ في رياضة النفس و ثلاثة في الحلم و ثلاثة في العلم... 1 افرادي كه با تخيّلات و پيشفرض سؤالي ميكنند راه به جائي نميبرند. 2كه ذهنيّت و پیش فرض های انسان نباید مانع فهم حقّ و حقيقت گردد. 3بسياري از حوادث عاشورا از زبان دشمنان نقل شده است. 4در عصر حاضر كسي بالاتر از علامّه طهراني نبوده است. 5 مروّجين ولايت تخیلی بوئي از ولايت نبردهاند. 6تشريح زندگي علمي وعرفاني حضرت علاّمه طهراني 7پشت كار و همّت والا و بينظير علاّمه طهراني قدّس الله نفسه. 8علاّمه طهراني هفت سال تحت تربيت علاّمه طباطبائي بودهاند. 9علاّمه طهراني: «ملائكه در ميان خود بيوضو اسم اين مرد «علاّمه طباطبائي» را نميبرند. 10استفادۀ خصوصي علاّمه طهراني از علاّمه طباطبائي علاوه بر دروس رسمي حوزه 11علاّمه طهراني تمام علوم علاّمه طباطبائي را از ايشان گرفت. 12آشنايي علاّمه طهراني با مرحوم حدّاد فصل جديدي از عرفان را بروي ايشان گشود. 13مدّت استفادۀ علاّمه طهراني از مرحوم حدّاد چهارده سال بطول انجاميد. 14خردهگيري بعضي از مرحوم علاّمه طهرانی ناشي از جهالت آنان است. 15علاّمه طهراني اوّلين شخصيّت علمي در نزد بزرگترين علماء نجف به حساب ميآمد. 16كلمه به كلمۀ تعريف و تمجيد علاّمه طهراني از مرحوم حدّاد بر أساس علم و حكمت است. 17علاّمه طهراني پس از بيست و هشت سال زانو زدن در مقابل استاد از او سخني ميگويد. 18عبارت اعجابانگيز علاّمه طهراني دربارۀ آقا حدّاد به يكي از ارادتمندان ايشان. 19با مكاشفات صوريه و خوابهاي ساختگي نميتوان وليّ خدا را تعيين و معرّفي نمود. 20تمام عظمت مرحوم علاّمه طهرانی در اين بود كه قلب خود را براي شنيدن حقّ فارغ كرده بود. 21بعضي سالكان توقّع برخورد استاد را ندارند. 22اولياء خدا با شاگردان در گرفتن نفسانيّات آنها مدارا ميكنند. 23بعضي از شاگردان در مواقع حسّاس از زير بار نهي استاد شانه خالي ميكنند. 24سلوك رفض تعيّنات و زير پا نهادن انانيّت و شخصيّت و استكبار است. 25استاد پيوسته به مطالب ضربهپذير توجّه ميكند. 26شاگرد بايد در مقابل استاد تسليم باشد زيرا او اعلم است. 27فحّاشيهاي يكي از علماء عرب به مرحوم حدّاد و علاّمه طهراني. 28داستان تأسّفباریکی از افراد که برای شخصی موقعیت وقداستی در ذهن داشت 29تأييد و تبليغ از افراد بايد بر أساس علم و اطّلاع و يقين باشد. 30بعثت انبياء براي ريشهكن نمودن افكار انحرافي و بياساس بوده است 31مبارزه با انبياء به جهت مخالفت های آنها با انحرافات و خرافات مردم بوده است 32استدلال جوامع امروزي همانند استدلال امم گذشته است. 33برخي از آداب و رسوم جوامع امروزي كه منافات با سيرۀ معصومين دارد. 34 تمام گرفتاريهاي بشر از عدم تفريغ قلب او است. 35 چگونه بايد دعا كرد؟
شرح حدیث عنوان بصری - 151
21 صفرالخیر 1429
Summary:
موضوع: حقيقت وحي و ابعاد وجودي پيامبر اكرم و ائمه اطهارعلیهم السلام . فقره: ثلاثةٌ في رياضة النفس و ثلاثة في الحلم و ثلاثة في العلم... ففرغت قلبی له. 1 توضيحي راجع به اين فقرۀ شريفه از كلام امام صادق عليه السلام: فاحفظها و اياكّ و التهاون بها. 2 اهميت و لزوم فراغت قلبي افراد در هنگام اخذ مطالب و سخنان اولياء الهي. 3 سالك راه الهي همواره بايد نفس خود را بر روي حقائق و مطالب اولياء الهي باز گذارد، از داشتن پيشفرض در تلقي و ادراك مطالب ايشان پرهيز كند. 4 با فرض اينكه انسانها همواره داراي معلومات و تجربيات نسبت به امور مختلف ميباشند چگونه قادر به فارغ كردن قلب خود و پيشفرض نداشتن خواهند بود. 5 در مكتب اسلام ملاك و معيار توحيد و حق ميباشد و بر انسان است تبعيت از آن در هر مكاني كه حق در آنجا باشد. 6 تفسير آيه 30 سورۀ مباركه لقمان:( ذلِكَ بِأَنَّ اللَّهَ هُوَ الْحَقُّ وَ أَنَّ ما يَدْعُونَ مِنْ دُونِهِ الْباطِلُ) . 7 توضيحي راجع به اينكه حق همواره نتيجۀ اعمال و فاعليت پروردگار متعال در مراتب اسماء و صفات است و فعل او منشاء براي حق ميباشد نه اينكه غايت و مقصد آن حق باشد. 8 بيان تفاوت ميان ائمه اطهار عليهمالسلام و اولياء الهي كه به مقام بقاء بعد از فنا رسيدهاند با ساير افراد كه داراي مراتب بسيار والاي كمالي هستند. 9 توضيحي در ارتباط با كيفيت نزول حقايق واحد ربوبي در قالب وحي براي پيامبر اكرم صلی الله علیه وآله وسلم و غير وحي براي ائمه اطهار عليهمالسلام. 10 تشريح دو جنبه و بُعد ظاهري و باطني رسول اكرم صلوات الله عليه بر اساس آيه شريفه:( قُلْ إِنَّما أَنَا بَشَرٌ مِثْلُكُمْ يُوحى إِلَيَّ أَنَّما إِلهُكُمْ إِلهٌ واحِدٌ) 11 چگونه نفس پيامبر اكرم صلی الله علیه وآله وسلم قابليت دريافت وحي و حقائق مجردۀ عالم هستي را دارا ميباشد. 12 قيّم و متولّي و حافظ دين امام زمان عليهالسلام ميباشند نه ساير افراد و وظيفه اهل علم تنها بيان حقائق و مطالب بر اساس ميزان فهم و ادراك خود بدون اعمال نظر شخصي و مصلحتانديشيهاي عوامپسند ميباشد. 13 در مكتب اسلام چهارده نور مقدسه فقط معصوم ميباشند و ساير افراد از هر صنفي به دليل وجود محدوديات فراوان ظاهري و باطني جايز الخطا بوده، از طهارت مطلقه برخوردار نميباشند. 14 تنها عدۀ خاصي از افراد و اولياء الهي كه همۀ مراتب سلوك را طي كردهاند به حقيقت و لبّ آيات شريفه قرآن و سخنان ائمه اطهار دسترسي پيدا ميكنند. 15 به چه دليل سخنان و كلمات ائمه معصومين عليهمالسلام اسوه و الگوه براي همه انسانها و همواره زنده و حياتبخش ميباشند. 16 بيان تفاوت ميان ادراكات و معلومات بشري افراد و با ادراكات انبياء و ائمه اطهار عليهمالسلام. 17 ذكر برخي از حقوقي را كه بر عهدۀ پدر خانواده است قيام نسبت به آنها در ارتباط با زن و فرزند. 18 وجود انسان پديدهاي است تو در تو و داراي بطون مختلفه كه يك نقطۀ آن متصل به كثرت و مدركات عالم كثرت و نقطه ديگرش متصل به عالم وحدت و مدركات آن بوده و ميان آن دو نقطه هزاران عالم وجود دارد. 19 ذكر سخني از مرحوم حداد رضوان الله عليه در ارتباط با عبور ايشان از عوالم مختلف وجود. 20 ذكر تشبيهي دقيق در بيان دو بعد ظاهري و مادي و باطني و الهي پيامبر اكرم و ائمه معصومين عليهمالسلام. 21 توضيحي راجع به حقيقت وحي منزل به قلب پيامبر اكرم صلوات الله عليه.
شرح حدیث عنوان بصری - 152
27 ربیع الاول 1429
Summary:
موضوع: لزوم فراغت قلب در هنگام تلقي مطالب اولياء الهي ومسائل حق. فقره: ثلاثةٌ في رياضة النفس و ثلاثة في الحلم و ثلاثة في العلم... ففرغت قلبی له. 1 اهميت ولزوم فراغت قلبي افراد در هنگام اخذ و تلقي مطالب اولياء الهي. 2 علّت و لزوم فراغت قلب افراد در قبال سخنان و كلمات اولياء الهي چه ميباشد. 3 توضيحي راجع به فرمايش پيامبر اكرم صلی الله علیه وآله وسلم الفقر فخري. 4 توضيحي در ارتباط با حقيقت مقام امام عليه السلام و ولايت ايشان. 5 همۀ انسانها در هر صنف و رتبهاي در قبال امام معصوم عليه السلام و ولايت ايشان در جهل مطلق ميباشند. 6 سالك راه الهي همواره بايد نفس خود را به روي حقائق و مطالب اولياء الهي باز گذارده از داشتن پيشفرض در تلقّي و ادراك سخنان ايشان و توجيه و تأويل آنها بپرهيزد. 7 سخن استاد طهراني در ارتباط با بهترين شاگرد مرحوم علامه طهراني در خطاب به يكي از شاگردان مرحوم علامه كه عجب و غرور او را گرفته بود. 8 صرف ارتباط و اتصال افراد با اولياء الهي تا هنگامي كه در مقام انقياد و اطاعت كامل از مطالب و دستورات ايشان و تطبيق آن بر وجود خود نباشد تأثيري در رشد و تعالي و حركت ايشان نخواهد گشت. 9 توضيحي راجع به كيفيت حيات ظاهري و معنوي مرحوم علامه طهراني و عدم تنازل ايشان از مباني و اصول مكتب در قبال مشكلات و سختيهاي طاقتفرسا. 10 سالك راه الهي همواره بايد مخاطب مطالب و سخنان اولياء الهي را خود فرض كرده نه ساير افراد و در مقام تطبيق آن با خود به اصلاح نقاط ضعف و نقائص وجودي خويش بپردازد. 11 مهمترين خطري كه سالك راه الهي را در مسير سير و سلوك تهديد ميكند مسأله تشابه و سرپوش گذاشتن بر خطاها و لغزشهاي خود ميباشد. 12 تفسير آيۀ 7 سورۀ مباركه آل عمران: (هُوَ الَّذي أَنْزَلَ عَلَيْكَ الْكِتابَ مِنْهُ آياتٌ مُحْكَماتٌ هُنَّ أُمُّ الْكِتابِ وَ أخَرُ مُتَشابِهاتٌ) 13 بيان مراد از كلمه اُمّ و محكمات در آيه شريفه. 14 بيان مراد از كلمة متشابهات در آيه شريفه.
شرح حدیث عنوان بصری - 153
11 ربیع الثانی 1429
Summary:
موضوع: لزوم فراغت قلب در هنگام تلقي مطالب اولياء الهي و مسائل حق. فقره: ثلاثةٌ في رياضة النفس و ثلاثة في الحلم و ثلاثة في العلم... ففرغت قلبی له. 1 انسان باید در مواجهۀ با اولیاء دین قلب خود را فارغ کند 2 گفتار فاسد بعضي از علماء شيعه مبنی بر اينکه تشکيل سقيفه بنابر مصلحت اسلام بوده است . 3 ارتباط انسان با افراد ناشايست در روح ، نفس و چهرۀ انسان تأثير ناسزا ميگذارد 4 معناي نفس محکم و نفس متشابه 5 کيفيت معرفي ولايت أمير ألمومنين (عليه السلام ) در روز غدير. 6 مولوی از برترین مفاخر شيعه است. 7 آن معرفتي که جبرییل در مقام خود به ذات خدا دارد ، بواسطه امیرالمومنین علیه السلام است. 8 اميرالمومنین علیه السلام منشاء احکام است. 9 کلمۀ امیرالمومنین فقط مختص به علی ابن ابیطالب علیه السلام است و اطلاق آن حتی به ائمه ديگر نيز حرام می باشد. 10 روايت ابن فهد حلي از حضرت صديقه کبری: من أصعد الي الله خالص عبادته،أهبط الله إليه أفضل مصلحته. 11 از ديدگاه عارف هیچ فرقي بين نماز واجب و مستحب نمی باشد. 12 تبیین گفتار بزرگان مبنی بر اینکه حال انسان باید در مشاهد مشرفه مانند حال انسان در غیر مشاهد مشرفه باشد، 13 ولایت مکان و زمان خاص ندارد. 14 حکایت مرحوم آيت الله گلپايگانی پیرامون اینکه انسان باید کلیه امورش را به خدا بسپارد.
شرح حدیث عنوان بصری - 154
3 جمادی الاولی 1429
Summary:
موضوع:بیان اثر فراغت قلب در هنگام تلقي مطالب اولياء الهي ومسائل حق. 1 نتیجه بحث فراغت قلب، تشخیص محکم از متشابه می باشد. 2 در صورتیکه انسان نفس خود را تربیت نکند و به مراقبات شرعیه نیز ملتزم نباشد،نفس در مقام انانیت خود، روز به روز مستحکم تر می شود. 3 اشخاصی که گناه می کنند ولی دلشان پاک است،به خدا نزدیکتر هستند از افرادی که به اندازه عمر حضرت نوح عبادت کرده اند، زیرا عبادت ایشان در راه تثبیت أنانیت و نفس آنها بوده است 4 پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلم فرمودند: که جبرییل از طرف خداوند به من فرموده که به امت خود امر کنم که مهریه زنان خود را مهر السنه قرار دهند. 5 قضیه مهر السنه مختص زمان پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلم نبوده بلکه مربوط به همه ازمنه و امکنه می باشد. 6 دیدگاه نادرست برخی از افراد نسبت به اختصاص احکام اسلامی به زمان پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلم 7 شرط اساسی برای حرکت انسان در راه خدا فراغت قلب و عدم موضع گیری در قبال مسائل حق می باشد 8 هیچ گناهی بدتر از این نیست که انسان بین دو مؤمن را به هم بزند و هیچ امری بیشتر از إصلاح ذات البین نزد خداوند متعال محبوب نمی باشد. 9 گفتار مرحوم حداد مبنی بر لزوم دقت افراد در نحوه صحبت کردن 10 مرحوم علامه طهرانی می فرمودند: غیبت کردن حرام است ، و بدتر از آن این است که شخص برود پیش شخصی که غیبت آنرا کرده و از او حلالیت بطلبد. 11 عملکرد اولیای الهی به گونه ایست که همه افراد رادر تحت لواء توحید جمع می کنند. 12 شخصی اگر واقعا قلب خود را برای وصول به مطلوب خالی کند، ومطلب از راه ظاهر به او نرسد حتماً از طریق باطن هدایت می شود. 13 نزول ملائکه همانطور که برای انبیاء بوده است ،برای فردی که قلب خود را برای رسیدن به مطلوب فارغ کند نیز ، می باشد. 14 احساس روحانیتی که در مجالس سید الشهدا برای انسان حاصل می شود، به سبب نزول ملائکه و ارتباط آنها با قلوب افراد می باشد 15 هر چقدر انسان به تجرد نزدیکتر شود، نفس او کدورت أماکن را بیشتر احساس می کند. 16 أمیرالمومنین (علیه السلام) می فرمایند:اگر کلید آسمانها و زمین را به من بدهند،که یک گندم را از دهان مورچه بگیرم ،هیچ وقت این کار را نخواهم کرد. 17 نقل حکایتی پیرامون اینکه حیوانات هم دارای شعور و فهم هستند. 18 کسانیکه از شیعه، خلافت ابوبکر و عمر را مشروع می دانند و به این خلافت افتخار می کنند، در قعر جهنم جای دارند و با آنها محشور خواهند شد. 19 تفسیر آیۀ { و قدمنا إلی ما عملوا من عمل فجعلنهم هباءاً منثورا} 20 مراد از عمل در تفسیر آیه فوق أعمالی است که به حسب ظاهر دارای وجۀ شرعی می باشند ولی در باطن در مقام تثبیت أنانیت و شخصیت فرد می باشند. 21 تفسیر عمل متشابه و ذکر چند مصداق از محکمات 22 تفسیر آیه {هو الذی أنزل علیک الکتاب منه آیات محکمات هن اُم الکتاب ...} 23 تفسیر آیه {فاسئلوا أهل الذکر ... } 24 تفسیر آیه {ولا تقف ما لیس لک به علم إن السمع والبصر والفواد...}
شرح حدیث عنوان بصری - 155
2 جمادی الثانی 1429
Summary:
موضوع: حقیقت معنای محکم و متشابه و گرایش های افراد در قبال آن. 1 ادامه تفسیر آیه "هوالذی انزل علیک الکتاب منه آیات محکمات هن ام الکتاب و اخر متشابهات ..." 2 کسانی که در دلشان زیغ(گمراهی،کدورت) است به دنبال آیات متشابه می روند. 3 نمونه ها و مصادیق بارز تبعیت از علم و دوری جستن از هواهای نفسانی. 4 تنها راه نجات امت اسلام 5 روش برخورد انسان با آیات قرآن 6 تاویل و تفسیرنادرست برخی از افراد، ازآیه "فاقطعوا ایدیهما". 7 ذکر حکایتی درباره مرحوم حاج شیخ مرتضی حائری 8 مسبب اصلی مصائب عاشورا حُربن یزید ریاحی بود . 9 حُر بدلیل اینکه نفسش صاف بود و قصد و غرض نداشت ، حضرت دست او را گرفتند. 10 انسان نباید در مواجه با قرآن و روایات و کلمات بزرگان از فکر پیش ساخته خود تبعیت کند. 11 امام صادق علیه السلام می فرمایند :منظور از محکم در آیه"... منه آیات محکمات هن ام الکتاب و اخر متشابهات..." ما اهل بیت پیامبر صلی الله علیه وآله وسلم هستیم و منظور از متشابه ابوبکر وعمر وعثمان هستند. 12 روایت امام صادق براینکه مختار ثقفی در روز قیامت مورد شفاعت سید الشهداءعلیه السلام قرار می گیرد. 13 علت اینکه مختار ثقفی در روز قیامت ابتدا در آتش جهنم قرار می گیرد، حُب به خلفای ثلاثه است. 14 بیان خصوصیات ماه رجب 15 از جمله سفارشات بزرگان در ماه رجب امر به سکوت است . 16 بیان اثار سوء زیاد صحبت کردن 17 لزوم دقت در کیفیت معاشرت با افراد. 18 بیان علت اینکه مرحوم علامه طهرانی سکونت در کشورهای خارج را منع می کردند. 19 محیط زندگی انسان بسیار در حال انسان تاثیردارد.
شرح حدیث عنوان بصری - 156
15 رجب المرجب 1429
Summary:
موضوع: عملکرد ائمه اطهارعلیهم السلام و اولیای الهی بر اساس صداقت و اخلاص می باشد. 1 تنها راه عبور انسان از نفس خود و كشف نقاط ضعف ، ارتباط با شخصي است كه إشراف كامل به تمامي نفوس داشته باشد. 2 علامه طهراني رضوان الله عليه مي فرمودند: هيچ راهي براي ما وجود ندارد جز اينكه بين خود و خدا صادق باشيم و همين صداقت را هم با مردم ادامه دهيم. 3 مرام مؤمن در پيشگاه الهي بايد مرام صدق باشد. 4 شيعه أميرالمومنين علیه السلام كسي است كه با تمامي افراد چه كافر و مسلمان صادق باشد. 5 گريه كردن معاويه و تصديق او برعلو صفات وخصائص أمير المومنين عليه السلام 6 در جنگ صفين فقط صداقت و خلوص أمير المومنين علیه السلام خودنمايي مي كند. 7 نكات ظريف ،دقيق و عبرت آموز جنگ صفين 8 هدف به هيچ وجه وسيله را توجيه نمي كند. 9 أمير المومنين علیه السلام در جنگ صفين مي فرمايد: ايجاد حكومت اسلامي در شام و اقامۀ عدل الهي ارزش يك عمل خلاف(بستن نهر بر شاميان) را ندارد. 10 تأكيد علامه طهراني به رفقاي خود نسبت به اطلاع بر تاريخ ائمه اطهارعلیهم السلام 11 وقتي نفس انسان محكم بشود ،ديگر متشابهات و افكار شيطاني بر نفس او خطور نمي كند و اين همان مقام مخلصين است. 12 تاكيد حضرت علامه طهراني بر خواندن روايت شريف عنوان بصري و تفكر در فقرات آن 13 تاكيد بزرگان بر تلاوت قرآن از روي قرآن بواسطه اثرات خاصي است كه در الفاظ آنها موجود ميباشد. 14 تفسير فقرۀ أما اللواتي في الرياضة : فإياك أن تاكل ما لا تشتهيه از روايت عنوان بصري 15 تفسير آيۀ : يا بَني آدَمَ خُذُوا زينَتَكُمْ عِنْدَ كُلِّ مَسْجِدٍ وَ كُلُوا وَ اشْرَبُوا وَ لا تُسْرِفُوا إِنَّهُ لا يُحِبُّ الْمُسْرِفين 16 فلسفه و علت خلق مأكولات و مشروبات ، به كمال رسيدن انسان است. 17 مرحوم آقاي حداد مي فرمودند: غذا را به اندازه اي بخوريد كه شما آن را خورده باشيد نه اينكه آنقدر بخوريد كه غذا شما را خورده باشد 18 نقل حكايتي مُعجب از حضرت علامه طهراني پيرامون احترام به حقوق افراد 19 انسان با تدبّر در ممشي و سيرۀ علماء و بزرگان طريق ، فرق بين علماي الهي و علماي ظاهري رامتوجه مي شود 20 مقصود و منظور از كتاب در آيۀ فَأَمَّا مَنْ أُوتِيَ كِتابَهُ بِيَمينِه
شرح حدیث عنوان بصری - 157
29 رجب المرجب 1429
Summary:
موضوع: محوريت ارتباط انسان با خداوند براساس رعايت نكات جماليّه و جلاليّه است. 1 تفسير آيه يا بَني آدَمَ خُذُوا زينَتَكُمْ عِنْدَ كُلِّ مَسْجِدٍ وَ كُلُوا وَ اشْرَبُوا وَ لا تُسْرِفُوا إِنَّهُ لا يُحِبُّ الْمُسْرِفين 2 يكي از موارد زينت ، استعمال عطر است كه پيامبر اكرم و ائمه اطهار علیهم السلام هم اين مسأله را رعايت مي نمودند. 3 هر شخص بايد در ارتباط با اجتماع و خانواده به نحوي ظهور پيدا كند كه احساس شادابي و جذب در طرف مقابل ايجاد كند نه احساس اشمئزاز. 4 دستورات اسلام پيرامون نظافت هنگام خروج از منزل 5 عدم رعايت قوانين جلاليه باعث هرج و مرج در جامعه مي شود. 6 حفظ حقوق همسايه در همۀ موارد از اهم واجبات است . 7 از جمله موارد رعايت حقوق همسايه ، بلند نبودن صداي اذان مسجد در هنگام طلوع فجر مي باشد. 8 نقل حكايتي از حضرت علامه طهراني پيرامون رعايت حقوق افراد . 9 حرمت اقامه مجالس عزاداري سيد الشهداء علیه السلام در صورتيكه موجبات آزار و اذيت مردم را در پي داشته باشد. 10 اخلاق پيامبر صلی الله علیه وآله وسلم، موجب جذب افراد به اسلام گرديد. 11 امام صادق عليه السلام فرمودند: قسم به خدا عايشه و حفصه پيغمبر صلی الله علیه وآله وسلم را به شهادت رساندند. 12 نقل حكايتی از استانداري سلمان فارسي 13 معجزۀ أميرالمؤمنين عليه السلام صدق آن حضرت در جنگ صفين است نه شقّ القمر و ردّ الشمس. 14 حكايت ابوذر غفاري و اميرالمؤمنين عليه السلام در وادي النمل. 15 احكام اسلام بر اساس جمال و جذب افراد وضع شده است . 16 زن بايد در محيط منزل خود را براي شوهرش بيش از مقداري كه در مجالس جشن شركت مي كند ، بيارآيد. 17 محيط منزل براي مرد بايد جاذبه داشته باشد. 18 محوريت ارتباط انسان با خدا بر رعايت نكات جماليّه و جلاليّه است. 19 ملائكه در مكانهايي كه نقاشيهاي جاندار خصوصا سگ ، وجود داشته باشد ، حضور پيدا نمي كنند. 20 بياناتي پیرامون ماه مبارك رمضان 21 ماه رمضان يكي از بزرگترين منّتهاي خدا بر بندگان است . 22 اعمال حجّ سعادت ابدي انسان را تضمين مي كند. 23 در ماه رمضان هركس مراقبه بيشتري داشته باشد ، منفعت بيشتري مي برد. 24 تأكيد بزرگان بر سكوت در ماه رمضان 25 بیان آثار سوء زیاد صحبت کردن 26 تاكيد بزرگان بر بيداري شبهاي ماه مبارك رمضان خصوصا دهۀ آخر آن 27 ادعيه روزهاي ماه رمضان هيچگونه سندیتي ندارد. 28 تبیین روزۀ خاص الخاص
شرح حدیث عنوان بصری - 158
15 شعبان المعظم 1429
Summary:
موضوع: ریاضت نفس و ضرورت نیاز به آن در مسیر سیرو سلوک . 1 مسأله ریاضت نفس برای رسیدن به تجرد و فعلیت یافتن اسماء و صفات الهی در نفس انسان است. 2 ریاضت نفس سبب می شود که انسان همان حالت تجرد و انبساط را که در هنگام تولد دارا است در نفس خود محقق کند. 3 بیان تفاوت کودک و بزرگسال از جهت تجردات و تعلقات نفسانی. 4 وجوب رفع حدود و مرزها در دول اسلامی 5 مرحوم علامه طهرانی می فرمودند: مرز بر اساس اعتقاد است نه ملیت و فرهنگ. 6 در اسلام خارجی و داخلی نداریم هر کس مسلمان باشد داخلی است و هرکس غیر مسلمان باشد خارجی است 7 اساس طرح تشکیل حکومت اسلام در سال 42 هجری شمسی را علامه طهرانی مطرح کرده اند 8 دعوت در حکومت اسلام دعوت به سمت توحید است نه به سمت گروه و قشر خاصی 9 اساس افکار افراد در دنیا رسیدن به امیال و خواستهای نفسانی است 10 فرق بین دعوت به توحید و کثرت مداری 11 حکومت امیرالمومنین علیه السلام حکومت قیام احکام اسلامی است 12 شرح و توضیح سخن پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلم پیرامون صبیان 13 امیرالمومنین علیه السلام تنها فکر او انجام وظیفه بود و به نتیجۀ کار هیچ توجهی نداشت. 14 هدف و مقصود امیرالمومنین علیه السلام از تشکیل حکومت انجام وظیفه بود. 15 سجاده انسان هنگام نماز باید سفید بوده و دارای نقش و نگار نباشد. 16 مساجد نباید دارای کاشی کاری و تجمّلات ظاهری و اموری که موجب انصراف ذهن انسان از توجه به توحید می شود، باشند. 17 شخصی که نسبت به رفیقش کینه دارد، عبادت او باعث رشد او نمی شود. 18 حقیقت ریاضت عبارت است از:حرکت و تغییر و تحولی که انسان در خود بوجود می آورد که موجب عبور از نفسانیات و رسیدن به مقام قرب الهی می شود. 19 بدون ریاضات نفسیه شخص با گذشت 90 هزار سال هم نمی تواند به تکامل وجودی و تحقق اسماء و صفات الهی در نفس خود دست یابد. 20 شرائط زیارت قبور ائمه اطهار علیهم السلام و اولیاء خدا . 21 ایجاد زرق و برق در اماکن متبرکۀ اسلامی سبب کاهش برکات روحانی این اماکن می شود.
شرح حدیث عنوان بصری - 159
10 شوال المکرم 1429
Summary:
موضوع: ریاضت نفس و ضرورت نیاز به آن در مسیر سیرو سلوک . 1 از جمله رياضات شرعيه خواندن نماز شب مي باشد. 2 روايت امام حسن عسگري عليه السلام درباره اهميت نماز شب 3 اسلام مديون زحمات و فداكاريهاي حضرت خديجه سلام الله عليها است و ايشان حكم مادر را براي امت اسلامي دارند. 4 تاكيد بزرگان بر حضور در قبرستان ابوطالب و طلب استمداد از روح رفيع المنزله حضرت خديجه سلام الله عليها. 5 در فرهنگ اسلام فقط مجلس ترحيم داريم نه مجلس بزرگداشت 6 كيفيت و نحوه عمل انسان هنگام تشرف به قبور بزرگان و اولياء الهي. 7 زيارت ائمه و اولياء به منظور تقريب نفس و روح انسان به ساحت مقدس آنان و طلب استمداد از نفوس قدسيه ايشان مي باشد. 8 عدم تبعيت هشام ابن حكم از دستورات امام كاظم عليه السلام. 9 انسان بايد دائما رفتار و اعمال خويش را مورد سنجش و ميزان قرار دهد تا مشخص شود كدام يك از آنها براي خدا بوده و كدام يك براي نفس 10 معناي مراقبه اين است كه انسان نفس و موقعيت خود را در هر لحظه بر طبق رضاي الهي قرار دهد 11 احترام وعزت نفس مؤمن بايد در تمامي مجالس رعايت شود. 12 خواندن اسامي و بيان نوع هديه افراد در مجالس مختلف مخالف ادب و آداب اسلامي است.
شرح حدیث عنوان بصری - 160
24 شوال المکرم 1429
Summary:
موضوع: دیدگاه نادرست افراد نسبت به مسئله ریاضات نفسانیه . 1 صرف اطلاع بر علوم مختلفه اعم از شرعی ، عقلی یا طبیعی موجب رشد و ارتقاء نفس انسانی نمی شود. 2 انسان در مواجهه با افراد و دلسپردن به آنها نباید به ظاهر آراسته به شرع آنها توجه کند ، بلکه باید تحقیق و تفحص کند ، زیرا این مسئله حکم حیاتی در رشد انسان دارد. 3 خداوند متعال برای رشد و تکامل انسان در هر سنّی یک خصوصیتی را قرار داده است که در صورت عدم اهتمام نسبت به آنها ، آن خصوصیات از دست رفته ، و به هیچ وجه قابل برگشت نمی باشد. 4 مقایسه حالات کودکان و نوجوان و بزرگسالان از جهت تعلق آنها به عالم کثرت و ماده و عالم وحدت. 5 سخن مرحوم حداد رضوان الله علیه در عدم ادراک استقلال وجودی خود. 6 شرایطی را که نمازگزار برای نماز باید رعایت کند. 7 تفاوت عبادت و نیایش در اسلام و مسیحیت. 8 ذکر مواردی از امور خلاف شرع و بدعت نسبت به قبرستان ها و تشییع جنازه اموات. 9 گلایۀ یکی از علمای قم نسبت به تخریب قبرستان وادی السلام نجف و پاسخ مرحوم علامه طهرانی به ایشان. 10 قبرستان ها باید به گونه ای باشد که موجب عبرت و تنبه انسانها شود نه محلی برای تفریح وتفرج افراد. 11 شرایطی که توجه به آنها در هنگام بنای مساجد و اداره آن ضروری می باشد. 12 مساجد باید از هر امری که موجب صرف ذهن انسان از توجه به توحید شود ، عاری باشند. 13 انسان پس از بلوغ باید در صدد رفتن به حج واجب باشد. 14 استحباب خارج نشدن انسان از لباس احرام بین عمر و حج تمتع 15 تحصیل استطاعت واجب شرعی است گرچه استطاعت شرط برای حج است. 16 ریاضت عبارت است از اطاعت از تکالیف شرعی به همان نحو که امام علیه السلام فرموده اند. 17 ریاضت به نخوردن غذا و دوری گزیدن از اجتماع و ترک حیوانی نیست بلکه عبارتست از موافقت اعمال انسان با رضای الهی و مخالفت با هوای نفس.
شرح حدیث عنوان بصری - 161
8 ذیقعدة الحرام 1429
Summary:
موضوع: بیان مبانی مسیر سیروسلوک و علت نیاز افراد به ریاضات نفسانیه. 1 امام زمان عليه السلام به هر مقداري كه فرد صداقت ، اهتمام و صفاي ضمير داشته باشد و خود را تسليم آن حضرت بكند ، او را حركت و رشدو تعالی می دهد 2 ملاك شيعه اميرالمومنين علیه السلام بودن ، اسلام نيست بلكه عمل به انسانيت و مباني توحيد است. 3 از جمله مباني سلوك اين است كه انسان فقط حق را بيان كند و به مصلحت انديشي ها هيچگونه توجهي نداشته باشد. 4 بیان علت تاكيد بزرگان بر مطالعه روايت عنوان بصري در هر هفته 5 مراقبه و محاسبه تنها طريق براي سير و سلوك الي الله مي باشد. 6 مرحوم علامه طهراني مي فرمودند: هر وقت انسان با كلامي از كلام معصومين علیهم السلام و يا اولياء خدا مواجه شد بايد خود را مخاطب آن روايت قرار دهد. 7 تمام مقصود از روايت عنوان بصري ، رياضت و مراقبه است. 8 علت رياضت نفس ، تعلق انسان به عالم ماده است. 9 حقیقت معنای رياضت نفس و بیان مراتب آن 10 آية الله شيخ محمد جواد انصاري مي فرمودند: كسي كه از محرمات دست يازد و از واجبات روي برتابد ، ديگر توقع راه خدا را نبايد داشته باشد. 11 رسول اكرم صلی الله علیه وآله وسلم فرمودند: الغيبة اشد من الزنا 12 يكي از محورهاي اصلي سلوك اینست که افراد به خود ورفع دردها ونقائص خویش بپردازند و از دخالت در امور دیگران پرهیز کنند 13 ذكر خصوصيات ماه ذوالحجة الحرام 14 قرائت اذكار توحيديه امير المومنين در دهۀ اول ماه ذي الحجة و تفكر در معاني آن 15 بالاترين ادله بر وحدت وجود همين اذكار توحيديه دهۀ اول ماه ذي الحجة است. 16 سفارش به روزه در ماه ذي الحجه از ماه رجب هم بيشتر است. 17 سوق دادن ذهن به توحيد در اين دهه بسيار براي انسان راه گشا است. 18 تأکید اولیاء الهی بر قراءت زيارت سيد الشهداء علیه السلام در شب عرفه. 19 آن ملكوتي كه براي حاجيان در ايام حج حاصل مي شود براي تمامي اشخاصي كه مراقب اعمال خود در اين ايام باشند نيز حاصل مي شود. 20 سفارش بزرگان بر قراءت اذكار توحيديه از صبح عيد قربان تا غروب روز دوازدهم. 21 رسول خدا صلی الله علیه وآله وسلم فرمودند: افضل اعياد امتي غدير خم 22 امروزه مسأله غدير به بهانه وحدت بين شيعه و سني به فراموشي سپرده شده است 23 آيات قرآن بر تك تك افراد نازل شده است و مخاطب آن همه افراد می باشند
شرح حدیث عنوان بصری - 162
6 ذیحجة الحرام 1429
Summary:
موضوع: ضرورت ریاضات نفسانیه, دیدگاه اهل معرفت نسبت به ماه محرم وصفر. 1 ضرورت ریاضات نفسانیه در مسیر سیروسلوک الهی 2 سخن برخی از دراویش در ارتباط با بلند کردن شارب و پاسخ آن 3 هر آنچه را كه انسان بجاي پیروی از واقع به آن بپردازد ، در حقیقت به دنيا پرداخته است 4 درويش واقعي شخصي است كه باطنش را به خدا متصل كند و حالت فقر و نياز در خودش ايجاد كند 5 تراشيدن ريش حرام است و بلند كردن سبيل خلاف شرع بوده و كراهت شديد دارد 6 نماز خواندن در صورتي قربان كل تقي است كه بنده هنگام نماز به خدا توجه داشته باشد نه به كيفيت قرائت حمد و سوره و مسائل دیگر 7 بیان معیاری که انسان بوسیله آن می تواند بفهمد آیا عبادات او از روی عادت می باشد یا نه 8 بیان مراد اهل معرفت از خواندن نماز به قصد انشاء 9 صراط الذين انعمت عليهم به روايت صحيحه صراط امير المؤمنين عليه السلام و شيعيان واقعي آن حضرت مي باشد. 10 تفسير بدیع حضرت استاد حاج سيد هاشم حداد نسبت به روايت (لو علم اباذر ما في قلب سلمان لقتله أو كفََّره) . 11 انسان در مقابله با حقائق بايد توجه كند آن پوششهايي را كه تابحال بر نفس خود بواسطه جريانهاي مختلف اجتماعي و فردی ايجاد كرده است ، مانع از وصول او به حقائق نشود 12 رسول خدا صلي الله عليه و آله و سلم فرمودند : هر آنچه از امتحانات در اُمم گذشته اتفاق افتاده است ، در امت من هم اتفاق مي افتد. 13 اميرالمومنين عليه السلام مجسمه صدق است. 14 گفتار امير المومنين عليه السلام پس از پيروزي بر عائشه در جنگ جمل. 15 ذکر نمونه ای از مقام تواضع امیر المومنین علیه السلام 16 فرمایش مرحوم علامه طهراني رضوان الله عليه نسبت به علو جایگاه و مقام امير المومنين علیه السلام 17 مرحوم آية الله حاج سيد احمد خوانساري نسبت به علامه طهراني مي فرمودند: ايشان از مفاخر اسلام است. 18 سفارشات بزرگان نسبت به ماه محرم الحرام 19 بیان دیدگاه و دأب اولیاءالهی نسبت به ماه محرم وصفر 20 نیت افراد از شرکت در مجالس سیدالشهداء چه باید باشد 21 تاكيد بزرگان بر خواندن زيارت عاشورا در دهۀ اول محرم 22 نقل حكايتي از حضرت علامه طهراني نسبت به عظمت سيد الشهداءعلیه السلام. 23 سيد الشهداء عليه السلام در مجالس عزايي كه با اخلاص منعقد شده باشد حضور مي يابند. 24 واقعه عاشورا قضیه ایست که افراد باید در رشد وارتقاء فهم و معرفت خود از آن بهره ببرند 25 بجاي داد و فریادزدن در مجالس امام حسين علیه السلام بياييم به مفاهيم رفيع عاشورا گوش دهيم وعمل كنيم. 26 ذاكرين اهل بيت بايد سخنان ، رفتار و ظرائف افعال امام حسين را بيان كنند نه اينكه تنها اكتفا كنند به بیان مصائب حضرت 27 مرحم قاضي (رضوان الله عليه) مي فرمودند: من وجب به وجب در صحن سيد الشهداء علیه السلام خوابيده ام. 28 ذکر اموری که رعایت انها توسط افراد در مجالس عزاداری لازم می باشد 29 موسيقي زدن به هر نحوي در دسته جات امام حسين علیه السلام حرام است. 30 در روضه امام حسين علیه السلام بايد با وضو وارد شده و تميز ترين لباسهاي خود را بپوشيم. 31 تاثيري كه در مجالس امام حسين علیه السلام در بين الطلوعين وجود دارد ، در زمانهاي ديگر وجود ندارد. 32 روزي معنوي انسان در بين الطلوعين تقسيم مي شود و اگر شخصي خواب باشد آن روز بهره معنوي ندارد.
شرح حدیث عنوان بصری - 163
27 ذیحجة الحرام 1429
Summary:
موضوع: مکتب اسلام مکتب عقل گرایی ، حریت و انتخاب است. 1 ریاضت نفس بمعنای قدم گذاشتن بر طبق رضای الهی بوده و مساله ای شاق و خارج از طاقت و اراده افراد نمی باشد. 2 در اسلام باید افراد در هر فنی به متخصص آن فن رجوع کنند. 3 ذکر قضیه ای در ارتباط با یکی از مراجع مشهور مشهد مبنی بر حرمت انتقال خون از شخصی به شخص دیگر. 4 نکته مهم و اساسی در احکام و مبانی اسلام حرکت کردن و انجان دادن امور و کارها بر طبق میزان صحیح و متقن ترین حالات و شرایط می باشد. 5 مکتب اسلام مکتب عقل گرایی ، حریت و انتخاب است. 6 روش عرفای الهی بر تنظیم دقیق امور و قضایا نسبت به افراد در شرایط و موقعیتهای مختلف می باشد. 7 نظام عالم تکوین ، نظام حق و توحید است و بر اساس همین امر کیفیت نزول فیض پروردگار در احسن تقویم قرار گرفته است. 8 ذکر شرایطی که شخص نویسنده در هنگام نگارش کتاب باید آنها را مد نظر داشته باشد. 9 وضعیت قبرستانها باید برای افراد منبه و مذکر باشد نه مکانی برای تفریح و تفرج 10 کراهت داشتن ترمیم قبور اموات مگر در صورتی که عدم ترمیم موجب آسیب به بدن باشد.
شرح حدیث عنوان بصری - 164
26 محرم الحرام 1430
Summary:
موضوع: ابعاد گسترده مسئله ریاضت نفس , کیفیت نزول قرآن بر قلب پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلم. 1 بیان معنای لغوی و اصطلاحی ریاضت نفس 2 هر یک از رائحه های خوش و صوتهای زیبا و مناظر جمیل می تواند در رشد وکمال انسان و حرکت انسان به سوی تجرد مفید و موجب تسریع یا توقف شود. 3 از جمله تمایلات و خواستهایی که نفس نسبت به آنها اشتیاق و التذاذ دارد ، مساله محبوبیت و شهرت می باشد. 4 سخن مرحوم علامه طهرانی به حضرت استاد مبنی بر اینکه اگر خیر دنیا و آخرت را می خواهی ناشناخته بمان . 5 بزرگترین آفت برای دین وسعادت انسان مسأله شهرت و معروف شدن است،البته مشروط بر اینکه خواست خدا بر مشهور شدن و معروف شدن شخص نباشد. 6 مرحوم علامه طهرانی می فرمودند: ما کتابهای خود را برای کسانی نوشته ایم که قلب خود را به روی واقعیات و حقایق عالم وجود نبسته و راه خود را با خدا مسدود نکرده اند. 7 قرآن کریم برای افرادی که خود را به نادانی وتجاهل می زنند و با مطالب حق و واقع معانداً برخورد می کنند، نازل نشده است. 8 همۀ کلمات و حروف قرآن کریم حکایت از یکسری واقعیاتی می کنند، که در نفس پیامبر موجود است. 9 بیان فرق میان کلمات قرآن با دیگر کلمات رسول خدا ، 10 هر آیه از آیات قرآن در انطباقش با آن حقایقی که حکایت از آنها می کند نظم خاص خود را دارد و فقط کسی می تواند بر این نظم خاص اطلاع و اشراف داشته باشد که به آن حقایق اطلاع پیدا کرده باشد. 11 کلام مرحوم علامه طهرانی راجع به این بیت حافظ علیه الرحمة به بوی نافه ای کآخر صبا زان طرّه بگشاید زتاب جعد مشکینش که خون افتاد در دلها 12 ذکر کلامی از مرحوم آیةالله انصاری مبنی بر عدم قبول رشوه 13 بیان اقسام و مراتب سه گانه نفوس 14 اولیای الهی تکویناً نمی توانند مرتکب خلاف و گناه یا تصور و نیت آن شوند زیرا به مقام طهارت رسیده اند. 15 سوال علامه طهرانی از علامه طباطبایی مبنی بر اینکه چگونه پیامبر صلی الله علیه وآله وسلم بعد از نزول هر آیه ای از آیات قرآن ، حتی با گذشت سالها می توانستند عیناً آن را بخوانند. 16 کلام حضرت استاد طهرانی در ارتباط با اینکه حقایق خارجی که آیات قرآن از آنها حکایت می کنند نفس آن حقایق خارجی متولد از نفس پیامبر می باشد 17 حقایق قرآن مراتب عالم ربوبی است که قرآن کریم بر طبق آن مراتب بر قلب پیامبر نازل شده است 18 نفس رسول خدا همان مقام واحدیت است که همه عوالم وجود از آن نشات گرفته است 19 تبیین حقیقت مقام عصمت و طهارت مطلقه پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلم 20 فرمایش امام کاظم علیه السلام در ارتباط با غیر اسلامی بودن عید نوروز
شرح حدیث عنوان بصری - 165
15 ربیع الاول 1430
Summary:
موضوع: پایه تفکر اسلامی بر اساس مسئله تعاضد بقاء و کمک به هم نوع است. 1 انسان باید خودش را در قبال واقعیات حرّ و آزاد نگه بدارد. 2 خداوند برای هریک از افراد بشر آیات و نشانه هایی قرار داده است که در صورت پیروی از آنها شخص به تکامل می رسد. 3 ریاضت نفس به آنچه را که انسان به آن تمایل دارد و احساس لذت می کند تعلق می گیرد، و این مسأله در افراد متفاوت می باشد. 4 پایه و اساس تفکر اسلامی بر اساس مسئله تعاضد بقاء و کمک به هم نوع است نه بر اساس تنازع بقاء و محوریت نفس انسان. 5 مسألۀ ازدواج و تشکیل زندگی از جمله موارد بسیار روشن و بارز مسأله ریاضت نفس ومیل نسبت به آن می با شد 6 توضیحی راجع به دو کلام از امام حسین علیه السلام (لاتکن عبد غیرک وقد جعلک الله حرّا) و (اعزز نفسک عن کل دنیةٍ و ان ساقتک الی الرغائب) 7 جایگاه و مقام سید الشهداء علیه السلام منحصر در واقعه کربلا نمی شود. 8 کلام علامه طباطبایی مبنی بر اینکه کسی که به راه عرفان داخل نشود و حقایق توحیدی برای او منکشف نشود، قدرت درک مقام امامت را نخواهد داشت. 9 همواره انسان باید از خداوند متعال تقاضای ادراک و فهم صحیح نسبت به مطالب و آزادمنشی و حریت در قبال آنچه را که فهمیده است بکند
شرح حدیث عنوان بصری - 166
14 ربیع الثانی 1430
Summary:
موضوع: اصالت روح ومعنا در قبال اصالت ماده و انسان. 1 فرد شیعه اگر در مواجهه با حق و باطل حق را کنار گذارد و مصالح خود را بر آن ترجیح دهد قائل به اصالت ماده شده و طرد اصالت روح و معنا کرده است ،گرچه قائل به ولایت امیرالمؤمنین و امام زمان علیهما السلام هم باشد 2 مکتب عرفان مکتب حریت در پذیرش حق و مخالفت با باطل است. 3 بیان علت تألیف جلد دوم کتاب اسرار ملکوت توسط استاد طهرانی 4 انسان باید در روش و مرام خود مکتب اصالت روح و معنا را انتخاب کند. 5 کاری که شریح قاضی انجام داد از همه جنایات لشکر عمر سعد بدتر بود. 6 شریعت حضرت محمد صلی الله علیه وآله و سلم فقط در مکتب اصالت روح اجرا می شود. 7 نقل حکایتی از فتوای أبوحنیفه در بریدن دست دزد 8 هیچ کس جز امام معصوم نمی تواند حکم اسلام را بیان کند، زیرا تنها اوست که قائم به اصالت روح ومعنا است. 9 کلام عجیب امیرالمؤمنین علیه السلام نسبت به درآوردن خلخال از پای زن یهودی توسط عوامل معاویه 10 پایه ازدواج بر اساس مکتب اصالت معنا و غیب است.
شرح حدیث عنوان بصری - 167
28 ربیع الثانی 1430
Summary:
موضوع: مبناي تشريع اديان الهي بر اساس مسئله تعاضد بقاء و کمک به هم نوع می باشد . 1 مبناي تشريع اديان الهي بر اساس مسئله تعاضد بقاء و کمک به هم نوع می باشد نه بر اساس تنازع در بقا و مقابله جهت استيفاء حقوق 2 آنچه كه تعيين كننده واقعیت حركات، كلمات و افعال انسان است جنبه دروني او می باشد نه برون 3 در ديدگاه اهل توحيد و اديان الهي همه قضاوت ها و مسائل بر محور عقل و منطق و بر اساس جنبه روحاني و الهي صورت می گیرد 4 بیان دیدگاه مکتب اسلام نسبت به مسئله حدود و مرز در کشورها 5 کیفیت دیدگاه وعملکرد امیرالمومنین علیه السلام نسبت به همه افراد 6 نقل حکایتی از کیفیت قضاوت مرحوم علامه طهرانی رضواناللهتعالیعلیه در خصوص اختلاف بین دو شریک. 7 اگر در جامعهاي برای کنترل مردم قانون نباشد آن جامعه تبدیل به جنگل میشود. 8 براساس آيه شریفه عمومیت حيات و زندگی بشر منوط به اجرای قصاص می باشد . 9 حکم سنگسار از احکام قطعیه اسلام می باشد 10 اگر حد و تعزیر و سایر مجازاتهای اسلامی مطابق دستورات اسلام اجرا بشود کسی جرئت تخلف نخواهد داشت و امنیت به جامعه برخواهد گشت 11 ذکر اموری که رعایت آنها از طرف شخص قرض دهنده و گیرنده واجب می باشد
شرح حدیث عنوان بصری - 168
13 جمادی الاول 1430
Summary:
موضوع:تقنین احکام در ادیان الهی برمحوریت توحید. فقره: ثلاثه منها فی ریاضه النفس ... 1 مسئله ریاضت نفس به هر عملی تعلق می گیرد که نفس، نسبت به آن عمل احساس لذت و اشتیاق داشته باشد و این مسئله صرفاً اختصاص به مأکولات ندارد. 2 بیان دو اصل اساسی در قوانین حقوق بین الملل 3 مسئله تعدی و تجاوز به حقوق افراد منحصر در حقوق ظاهری و مادّی نمی شود بلکه تعدّی به حقّ تکامل معنوی افراد جامعه،تجاوز به حقوق افراد جامعه به شمار می آید. 4 فضای جامعه باید به نحوی باشد که بستر مناسب برای رشد و تکامل افراد را در ابعاد مختلف زندگی فردی و اجتماعی فراهم کند. 5 ممانعت در اختیار و انتخاب افراد نسبت به گرایش های معنوی و تکاملی، حرام و خلاف شرع است مگر در صورتیکه فساد و انحراف آن مکتب و عقیده خاص برای همه افراد واضح و مبین شده باشد. 6 چرا مسلمان حق اهانت و ناسزاگوئی نسبت به افراد غیر مسلمان از نصاری و یهود و حتی انسانهای بی دین را ندارد 7 بطور غالب اصل و اساس تدوین قوانین ابتدائی در جوامع برای جلوگیری از تجاوز و تعدی انسانها به حقوق یکدیگر است. 8 ذکر بیاناتی در مقایسه میان حکوت عادلانه امیرالمؤمنین علیه السلام با حکومت خلیفه اول. 9 اهمیت جایگاه توسل از دیدگاه اولیاء الهی و اهل معرفت
شرح حدیث عنوان بصری - 169
28 جمادی الاول 1430
Summary:
موضوع: کیفیت تاثیر اعمال و رفتار انسانها در صورت برزخی و ملکوتی نفس آنها. فقره: فقال: اما اللواتی فی الریاضه: فایاک ان تاکل ما لا تشتهیه. 1 کیفیت تاثیر اعمال و رفتار انسانها در صورت برزخی و جنبه ملکوتی نفس 2 عین حقایق خارجی با تمام آثار و خصوصیات خود بدون لحاظ جنبه نورانیت و ظلمانیت در عالم مثال اسفل تحقق دارد 3 از جمله دستوراتی که مرحوم علامه طهرانی و بزرگان بسیار به آن سفارش می کردند انجام غسل جمعه می باشد 4 هر فردی که مرام و موقعیت و اساس حرکت خود را بر طبق مبانی سلوک الی الله و عرفان الهی قرار دهد،در گذر زمان و تغییر جریانات و اختلاف سلیقه ها دچار تزلزل و سر گردانی نخواهد شد 5 توضیحی پیرامون عالم ملکوت و مثال أعلی 6 یک عمل و أمر واحد از جهت انتسابش به افراد مختلف می تواند هم دارای جنبه نورانیت و هم دارای جنبه ظلمانیت شود. 7 تفسیر آیه إن الذین یاکلون أموال الیتامی إنما یاکلون فی بطونهم نارا 8 من قتل نفسا بغیر نفس أو فساد فی الارض فکأنما قتل الناس جمیعا و ... 9 عقل انسان در صورت پیروی از اهواء و آراء نفسانیه تبدیل به عقل شیطانی خواهد شد. 10 ذکر برخی از خصوصیات ماه مبارک رمضان و دستوراتی که اولیاء الهی در این ماه به شاگردان خود می دادند. 11 عملکرد امیر المومنین علیه السلام با عمروعاص در جریان جنگ صفین عقل و هوش هر انسان را حیران و سرگردان می کند. 12 ذکر حکایتی از مرحوم علامه در جریان کتابت قضیه ای راجع به اعدام زن بی گناهی توسط عُمر. 13 زمانی برای همه افراد مشخص خواهد شد که تمام مصائب و سختیهایی را که اهل بیت تحمل نمودند برای هدایت و دستگیری انسانها بوده است. 14 پیامبر اکرم در رابطه با اهمیت ماه رمضان فرمودند: فإن الشقی من حرم غفران الله فی هذا الشهر العظیم
شرح حدیث عنوان بصری - 170
22 شعبان المعظم 1430
Summary:
موضوع: چگونه امام سجاد علیه السلام با وجود دارا بودن مقام عصمت مطلقه به خود نسبت گناه می دهند. فقره: اذا إذا رأیت مولای ذنوبی فزعت و إذا رأیت کرمک طمعت از دعای ابو حمزه ثمالی. 1 توضیحی راجع به عبارت امام سجّاد علیه السلام در دعای ابوحمزه ثمالی (إذا رأیت مولای ذنوبی فزعت و إذا رأیت کرمک طمعت). 2 جهنم و بهشت عبارت است از نفس ملکوتی و برزخی اعمال و کردار انسانها. 3 تنازل پیامبر أکرم صلی الله علیه و آله وسلم و اولیاءالهی از مقام مصاحبت با پروردگار ،برای دستگیری و هدایت انسانها از سخت ترین امور می باشد. 4 أدنی ادراک و معرفت افراد،نسبت به حقایق دینی ایشان را از ورود به دنیا و تعلّقات آن باز می دارد. 5 ذکر کلامی از مرحوم علامه طهرانی مبنی بر تبعیّت ایشان از دستور استاد خویش نسبت به هدایت و دستگیری افراد. 6 لزوم توجه به امور باطنی و مسائل معنوی بجای مسائل ظاهری در زیارت مشاهد مشرفه. 7 حمایت خالد ابن ولید از خلیفۀ اول مانع از اجرای حدّ و قصاص بر او در جریان قتل مالک ابن نویره شد. 8 نفس أعمال خیر و شرّ انسانها سبب خلق بهشت و جهنّم ایشان می گردد. 9 امام سجاد علیه السلام که از او ترک أولی متصوّر نمی باشد چگونه به خود نسبت گناه می دهد. 10 ذکر حکایتی در ارتباط با استبصار و تغییر حال زنی که قصد آزار رساندن به موسی ابن جعفر علیه السلام را داشته است. 11 توضیحی راجع به اینکه نفس أعمال خارجی افراد متّصف به حسن و قبح و ثواب و عقاب نمی شود. 12 ثواب و گناه فقط به جنبۀ باطنی و نیّت انسان تعلق می گیرد نه به فعل خارجی . 13 عمل به مطلق تعهّدات و التزامات واجب بوده و مقیّد به معاملات لازمه نمی باشد. 14 بیان نکته ظریفی از علامّه طهرانی در تفسیر آیه (كُلُّ ذلِكَ كانَ سَيِّئُهُ عِنْدَ رَبِّكَ مَكْرُوها) از سورۀ مبارکه اسراء .ُ
شرح حدیث عنوان بصری - 171
12 شوال المکرم 1430
Summary:
موضوع: چگونه امام سجاد علیه السلام با وجود دارا بودن مقام عصمت مطلقه به خود نسبت گناه می دهند. فقره: اذا إذا رأیت مولای ذنوبی فزعت و إذا رأیت کرمک طمعت از دعای ابو حمزه ثمالی. 1 کلام امام معصوم علیهالسلام عین صدق و واقع بوده و امام در خطاب با پروردگار متعال مسامحه و شوخی نمیکند. 2 تفسیر آیه شریفه «و الشعراء یتبعهم الغاوون» 3 مدح و تمجید ائمه علیهمالسلام نسبت به افراد بر اساس موقعیت فعلی آنها میباشد نه گذشته یا آینده ایشان. 4 علیابنابیحمزهبطائنی وکیل امام موسیبنجعفر علیهماالسلام با انکار ولایت و امامت امام رضا علیهالسلام مورد لعن حضرت و شیعیان واقع شد. 5 ظروف و شرایط خارجی مانع از به فعلیت رسیدن ظاهری بسیاری از خصوصیات و رذائل نفسانی که در کمون ذات افراد قرار دارد میشود. 6 پیامبراکرم صلی الله علیه وآله وسلم در مدح حسانبنثابت به خاطر سروده نغز او در روز غدیر میفرمایند: در سرودن این اشعار روح الامین در قلب تو دمید و تو مؤیّد به روح الامین هستی مادامی که با ما اهل بیت میباشی. 7 از جمله افرادی که پس از رحلت پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلم علی رغم اعتراف به ولایت امیرالمومنین علیه السلام در روز غدیر میل به سمت خلفاء پیدا کرد حسانبنثابت بود. 8 ذکر تشبیهی لطیف در بیان کیفیت زنده شدن روح و قلب افراد. 9 فزع در کلام امام سجاد به چه معنایی میباشد؟ 10 بیان علت و کیفیت فزع انسانها در روز قیامت بر اساس آیه ((لایحزنهم الفزع الاکبر(( 11 تفسیر آیه شریفه ((و کفی بنفسک الیوم علیک حسیبا(( 12 فرار انسانها از واقعیت و حقیقت وجودی خویش در دنیا سبب فزع ایشان میشود. 13 شرح و تفسیر کلام امیرالمومنین علیهالسلام به مالک اشتر به عنوان حاکم مصر: بهترین اوقات خود را برای ارتباط با پروردگار قرار بده 14 صاحب اختیار و قیم دین امام معصوم علیهالسلام میباشد و هر یک از افراد تنها باید براساس وظیفه و تکلیف خویش عمل نموده از دلسوزیها و انجام امور خارج از تکلیف خودداری کنند. 15 بیان احوال افراد فاسق و کافر در هنگام قبض روح شدن. 16 چگونه امام سجاد علیهالسلام با وجود دارا بودن مقام عصمت مطلقه و صدق محض در گفتار به خود نسبت ارتکاب گناهان میدهند؟ 17 سخن استاد طهرانی در ارتباط با لزوم داشتن خلوص نیت در انجام کارها. 18 اعمال خارجی افراد ملاک حسن و قبح و عقاب و ثواب ایشان نبوده بلکه نیت افراد معیار و میزان سنجش اعمال ایشان میباشد 19 امام علیهالسلام در خطاب و سخن با پروردگار متعال موقعیت فعلیه ذاتیه خود را میبیند نه موقعیت شأنیه خود را. 20 تفسیر آیه شریفه ((سنریهم آیتنا فی الافاق و فی انفسهم حتی یتبین انه الحق)). 21 بدون لطف و عنایت پروردگار متعال، موقعیت فعلیه ذاتیه افراد مقتضی ارتکاب همه گناهان و وقایح را دارا میباشد. 22 آنچه موجب قرب و بعد انسانها به امیرالمومنین علیهالسلام میشود باطن صاف و عمل صالح و خلوص نیت میباشد نه انتساب ظاهری ایشان به یهودیت و مسیحیت 23 رسوا شدن سبطابنجوزی به خاطر نسبت دادن سخن امیرالمومنین علیه السلام به خود «سلونی قبل ان تفقدونی» 24 امام معصوم علیهالسلام دارای دو موقعیت فعلیه میباشند. 25 آنچه موجب عصمت مطلقه و حجیت کلام امام معصوم علیهالسلام میشود اتصال او با ذات پروردگار متعال و موقعیت فعلیه غیر ذاتیه او میباشد. 26 امام علیه السلام در مقام مناجات با پروردگار موقعیت فعلیه ذاتیه خویش را که فقر محض و جهل است بیان می کند 27 امام سجاد علیهالسلام حقیقتا هنگامی که به خود نگاه میکند خود را فاعل همه گناهان و معصیتها میبیند. 28 مرحوم حداد رضواناللهعلیه میفرمودند: وقتی به خود نگاه میکنم خویش را از همه موجودات پستتر میبینم و موجودی ظلمانیتر از خود نمیبینم 29 شرح کلام محیّرالعقول و فراتر از معجزه مرحوم حداد به مرحوم مطهری در ارتباط با کیفیت توجه در نماز. 30 مرحوم حداد رضواناللهعلیه میفرمودند: سخنان اولیاء الهی از چهار هزار معجزه پیامبر الهی بالاتر است. 31 مقایسه ای میان دو کلام از مرحوم حداد که هرکدام اشاره به یکی از دو فعلیت وجودی ایشان میکند
شرح حدیث عنوان بصری - 172
4 ذیقعده الحرام 1430
Summary:
موضوع: چگونه امام سجاد علیه السلام با وجود دارا بودن مقام عصمت مطلقه به خود نسبت گناه می دهند. 1 امام علیهالسّلام در مقام مناجات با پروردگار متعال همواره در حیثیت وجودی خود، حقیقت گناه و ابتعاد را می یابد. 2 عارف کامل همیشه به جنبه عبودیّت و مسکنت حقیقی خود توجه دارد. 3 چگونگی تأثیر پوشش و لباس بر حالات نفسانی انسان. 4 تأکید بزرگان نسبت به عدم پوشیدن لباس سیاه. 5 اولیاء و بزرگان آمدهاند تا أنانیّت و استکبار نفوس افراد را از بین ببرند. 6 خلوص و صدق امیرالمومنین علیهالسلام برای دشمنان آن حضرت تا روز قیامت نیز قابل انکار نمیباشد. 7 عدم تفاوت حال امام علیه السلام در خلوت و جلوت. 8 توضیحی در ارتباط با حقیقت و واقعیّت شخصیّت امام معصوم علیه السلام. 9 امام علیهالسلام خود را در قبال پروردگار متعال صفر می پندارد و فرمایش نبیّ أکرم (الفقر فخری) اشاره به این حقیقت دارد. 10 آفتی که اهل علم را تهدید می کند أنانیّت در قبال حق است. 11 ملاک شناخت ولیّ الهی چه می باشد. 12 تأکید بسیار زیاد بزرگان و اولیاء الهی نسبت به زیارت امام رضا علیهالسلام در روز بیست وسوم ماه ذیالقعدة الحرام. 13 فرمایش مرحوم علّامه طهرانی در ارتباط با حضور همۀ اولیاء الهی در روز بیست و سوم ماه ذی القعده الحرام در حرم امام رضا علیه السلام. 14 سفارش بزرگان نسبت به قرائت اذکار توحیدیه در دهۀ اول ماه ذی الحجة الحرام
شرح حدیث عنوان بصری - 173
18 ذیقعده الحرام 1430
Summary:
موضوع:حقیقت ریاضات شرعیه نفسانیه در مکتب عرفان وضرورت آن فقره: فقال: اما اللواتی فی الریاضه: فایاک ان تاکل ما لا تشتهیه 1 توضیحی درارتباط با حقیقت معنای ریاضت نفس درمکتب عرفان وبیان اقسام آن. 2 بیان آثاروتبعات سوءریاضات نفسانیه غیرشرعیه. 3 امروزه بسیاری از افراد بجای اتکاءبه حقیقت ولایت واراده ومشیت پروردگار متعال برای ترمیم نقائص واصلاح فقدان های خود به امور غیرعادی روی می آورند. 4 تفسیر آیه شریفه فلمّا قضینا علیه الموت ما دلّهم علی موته الّا دابة الارض در ارتباط با عدم اطلاع وعلم اجنّه نسبت به امور غیبیّه. 5 روی آوردن افرادنسبت به امور غیر عادی وارتباط با اجنّه منجر به فاصله گرفتن ایشان از مکتب اسلام وتشیع و ورود در ضلالت وکفر وگمراهی می شود. 6 دیدگاه مکتب تشیع درارتباط با کیفیت علم واحاطه واشراف امام زمان علیه السلام نسبت به عالم هستی وموجودات آن. 7 فرمایش مرحوم علامه طهرانی درارتباط بادیدگاه وبینش اولیاءالهی نسبت به مکتب عرفان ومسیر سیروسلوک الی الله. 8 تأکیدبزرگان واولیاءالهی بر مطالعه وتأمل افراد نسبت به کتاب مثنوی معنوی که بیانگر حقائق راه وظرائف عالم هستی می باشد. 9 جهل ونادانی برخی از افرادمعروف نسبت به جایگاه رفیع وعظیم مولانا جلال الدین وکتاب او واستفاده از برخی تعابیر شنیع نسبت به او. 10 ذکر حکایتی از مرحوم آقاسید علی قزوینی درارتباط بادیدگاه رفیع او نسبت به کتاب مثنوی معنوی. 11 ذکرحکایتی درارتباط با تقاضای فردی از حضرت سلیمان علیه السلام نسبت به علم پیدا کردن به زبان حیوانات. 12 اولیاءالهی بر اساس میزان فهم ومدرکات شخص وبر طبق ظرفیت وسعۀوجودی اوآنچه را که به صلاح ایشان می باشد بیان می فرمایند. 13 تبین ضرورت نیاز افراد به ریاضات نفسانیه درمکتب عرفان. 14 دیدگاه وتصورنادرست افراد نسبت به مسأله ریاضات نفسیه ومسیرسیروسلوک الی الله. 15 مسیرسیر وسلوک الی الله وراه خداآسان ترین راه ومسیریست که فرد می تواند آنرا در دنیا طی کند. 16 درمکتب عرفان تنها امام معصوم علیه السلام و ولیّ کامل الهی است که می تواند مسئولیت جان ومال وآبروی مردم را برعهده گرفته وسعادت وکمال دنیا وآخرت افراد را برای ایشان تضمین کند. 17 فرمایش مرحوم حداد رضوان الله علیه به فردی که قابلیت تربیت وهدایت افراد را بعنوان استاد کامل نداشت وخود رادراین جایگاه قرار داده بود. 18 عدم وجودنورباطن وبصیرت باطنی درمیان اعلام از علماءومراجع نجف درجریان مشروطه ،خساراتی جبران ناپذیر برپیکرۀ جامعه ومردم وارد ساخت . 19 ذکر حکایتی از مرحوم آیت الله سید جمال الدین گلپایگانی راجع به فرمایش مرحوم شیخ حسین یزدی به مرحوم نائینی درارتباط با جریان مشروطیت. 20 فردی که واقعیت جایگاه وموقعیت امیر المؤمنین علیه السلام را ادراک کرده است نمی تواند درجریانات وقضایا احتیاط کرده واز پیوستن به صف امیر المؤمنین علیه السلام خودداری کند. 21 بیان برخی از خصوصیات وویژگی های ماه ذی الحجۀالحرام ودستوراتی که اولیاءالهی به شاگردان خویش توصیه می نمودند. 22 تأکید واهتمام بزرگان برخواندن دعای عرفه. 23 دیدگاه بزرگان واولیاءالهی نسبت به روز عید قربان وآثار آن. 24 تجلیل وتعظیم بزرگان نسبت به روز عید غدیر وبینش ایشان نسبت به حقیقت ولایت کلیۀ امیرالمؤمنین علیه السلام.
شرح حدیث عنوان بصری - 174
2 ذیحجة الحرام 1430
Summary:
فقره: فقال: اما اللواتی فی الریاضه: فایاک ان تاکل ما لا تشتهیه. 1 بیان معنای لغوی ریاضت واصطلاحی آن در نزد اهل معرفت. 2 بیان حقیقت معنای زهد و تقوا و تصور نادرست افراد از آن. 3 در بسیاری از موارد نفس زهد وتقدس ظاهری افراد براساس تمایلات وخواسته های نفسانی می باشد. 4 با رشد سطح معرفت وبینش افراد دیگر جایی برای افراد مقدس نما متزهد باقی نمی ماند. 5 تصور نادرست افراد از حقیقت مسیر سیر وسلوک الهی و دستورات آن و صعب وسخت دانستن آن. 6 اتکا و توجه به پروردگار متعال عبارتست از اتکا وتوجه به نظام عالم هستی. 7 تبین علت ظهور وتجلی اسماء وصفات الهی در نظام هستی. 8 داشتن الفت ومودت و انس با اقربا ودوستان از دستورات موکد اسلام به شمار می رود. 9 لزوم اظهار محبت مرد به همسر خویش. 10 نظام عالم تکوین مبدأ و منشأ برای جعل و تشریع همه احکام می باشد. 11 رسیدن به امیال وخواست های نفسانی از دریچه راه ومسیر سیروسلوک خیانت به مکتب می باشد. 12 بیان برخی از حقوق متقابل میان زن وشوهر. 13 بیان حکمت تشریع مساله ازدواج براساس نیاز روح ونفس. 14 در اسلام اصل وپایه در مساله ازدواج بر اساس ازدواج داوئم بوده است وازدواج موقت منحصر به موارد ضرورت و اضطرار می باشد. 15 رسیدن به اسرار و تحقق باطنی آثار مساله ازدواج فقط با ازدواج دائم محقق میشود. 16 دیگاه نادرست برخی از افراد نسبت به مساله ازدواج موقت وسیاسی دانستن حکم آن. 17 خلیفه ثانی براساس اجتهاد ونظر خویش متعه عمره تمتع وازدواج موقت را حرام کرد. 18 راه ومسیر سیروسلوک الهی مطابق و براساس نظام عالم تکوین وظرفیت های وجودی افراد تشریع و تنظیم شده است. 19 چرا راه ومسیرسیروسلوک الهی آسانترین وبی خطر ترین راه ها وطرق در رسیدن به تکامل وبفعلیت در آوردن استعدادات می باشد. 20 مراد از عافیت در ادعیه وفرمایشات وارده از ائمه اطهار علیهم السلام چه می باشد. اللهم انی اسئلک العافیة. 21 راه ومسیر سیر وسلوک الهی همه افراد را در هر موقعیت وجایگاهی به رسیدن به بالاترین مدارج کمال نسبت به جایگاه وموقعیت آنها دعوت می نماید. 22 بیان برخی از مسائل بسیار مهم نسبت به مساله خواب و زمان آن از دیدگاه اولیاءالهی. 23 توصیه وتاکید بسیار زیاد مرحوم حداد رضوان الله علیه بر بیدار بودن افراد حتی اطفال در بین الطلوعین. 24 واقعه عاشورا در طول تاریخ بشریت قضیه ای منحصر به فرد بوده و قیاس و تشبیه هر واقعی با آن جایز نمی باشد. 25 بیان دیدگاه و نظر اولیاءالهی در دو جنبه ظاهری وباطنی نسبت به واقعه عاشورا. 26 اهتمام بی اندازه اولیاءالهی نسبت به اقامه و احیاء مراسم عزاء سید الشهداء علیه السلام در ماه محرم. 27 دیدگاه نادرست یکی از افراد در ارتباط با قضیه عاشورا و پاسخ آن. 28 جوهر شریعت رسول الله ولایت سیدالشهداء علیه السلام می باشد. 29 بیان تفاوت میان واقعه عاشورا با سایر قضایا ووقایع در طول تاریخ حتی نسبت به جنگ های رسول اکرم و امیر المومنین علیهما السلام. 30 تبیین سر وحقیقت پاسخ مرحوم علامه طهرانی به مرحوم مطهری در ارتباط با علت عدم حذف روضه های موجود در کتاب معاد شناسی. 31 بیان برخی از اموری که رعایت آنها توسط افراد در مجالس سید الشهداء علیه السلام لازم می باشد. 32 در دنیا تنها راه و مسیری که قادر برگرفتن دست انسانها و رساندن آنها به حقیقت و سر منزل مقصود می باشد فقط وفقط راه سیدالشهداء علیه السلام است.
شرح حدیث عنوان بصری - 175
23 ذیحجة الحرام 1430
Summary:
1 بیان علل تغییر کیفیت برگزاری جلسات. 2 لزوم تعهد و پایبندی افراد به مطالب و سخنان ایراد شده درجلسات شرح عنوان بصری. 3 تلاش برخی افراد برای ایجاد تنش و سلب آرامش افراد درجلسات . 4 تخطی برخی از شاگردان مرحوم علامه طهرانی از دستورات ایشا.ن 5 ذکر حکایتی در ارتباط با شدت تعهد و پایبندی مرحوم علامه طهرانی نسبت به اصول و مبانی مکتب. 6 مرحوم علامه طهرانی بارها می فرمودند: همه رفقای ما مثل دندانه های یک شانه می باشند. 7 بدون پیروی و تبعیت از مطالب و دستورات اولیاء الهی رسیدن به رشد و تکامل امکان پذیر نمی باشد. 8 بیان یکی از مهمترین و حیاتی ترین امور برای سالکان راه الهی در زمان حاضر. 9 تاکید بی حد و حصر مرحوم علامه طهرانی نسبت به مساله فهم و تعقل و تشخیص مساله حق از باطل. 10 بیان اساس و محور تفکرات مرحوم علامه طهرانی. 11 فتنه برخی از اصحاب پیامبر اکرم در فریب مردم وایجاد آتش جنگ جمل بر علیه امیر المومنین علیه السلام. 12 فرمایشات راه گشا و معجزه آسای امیرالمومنین علیه السلام به فردی که در جریان جنگ جمل دچار شبهه شده بود. 13 بیان نکات بسیار دقیق در تفسیر فرمایش امیرالمومنین علیه السلام در جریان جنگ جمل: لایعرف الحق باقدار الرجال اعرف الحق تعرف اهله اعرف الباطل تعرف اهله).) 14 کیفیت تشخیص راه ومسیر حق از باطل. 15 بیان معنای حق. 16 میزان وملاک تبعیت انسانها از افراد بر اساس چه امری باید باشد. 17 انجام عبادات و تکالیف الهی بدون پایبندی به مساله حق هیچ گونه تاثیری در رشد و تکامل افراد نخواهد گذاشت. 18 چرا خوارج با وجود کثرت عبادات و تهجدات به نهایت درجه شقاوت رسیدند. 19 پرهیز افراد از داشتن پیش فرض در هنگام تلقی مطالب حق. 20 لزوم تمسک افراد به عقل و مبانی متقنه در تشخیص جریانات حق از باطل در مواقع فتنه و شبهه.
شرح حدیث عنوان بصری - 176
8 صفرالخیر 1431
Summary:
شرح حدیث عنوان بصری - 177
22 ربیع المولود 1431
Summary:
شرح حدیث عنوان بصری - 178
22 جمادی الاولی 1431
Summary:
1 یکی از امور بسیار مهم در راستای وصول به مراتب عالیه کمالی مسئله تغذیه و پرهیز از افراط و تفریط نسبت به آن می باشد. 2 برداشت نادرست اغلب افراد از مسائل سلوکی. 3 تأکید مرحوم علامه طهرانی مبنی بر پرهیز افراد از احاله دادن مسائل و امور به سایر افراد و سلب مسئولیت از خود. 4 توقعات نابجا و نادرست افراد از اولیاء الهی و بزرگان. 5 عملکرد ائمه اطهار علیهم السلام و اولیاء الهی بر اساس مسئله ظاهر می باشد. 6 تأکید بلیغ علامه طهرانی مبنی بر مطالعه سیره و تاریخ ائمه اطهار علیهم السلام و ادراک کیفیت منش و ارتباط ایشان با مخالفین خود. 7 عدم تأثیر مناصب و امور اعتباری در کیفیت ارتباط و تعامل ائمه اطهار علیهم السلام با مردم. 8 توضیحی در ارتباط با نحوۀ ارتباط و تعامل امیرالمؤمنین علیه السلام با افراد . 9 رسیدن به مراتب کمالی و رشد ، تنها در صورت حرکت در مسیر و راهی است که ائمه اطهار و اولیاء الهی ترسیم کرده اند . 10 کیفیت عملکرد مرحوم علامه طهرانی در مواجهۀ با مخدّرات . 11 عدم ترقی و رشد فردی که از مرحوم قاضی طلب دستور برای نیفتادن چشمش به نامحرم کرده بود. 12 پایه و اساس مسئله سلوک الی الله مراقبه می باشد. 13 دلیل تأکید بزرگان مبنی بر پرهیز افراد از عصبانی شدن نسبت به امور. 14 چگونه پرداختن به مسائل سلوکی و قیام به نماز شب و اوراد از طرفی و عدم رعایت مسائل و وظائف در روز موجب توقف و تثبیت نفس سالک می شود. 15 توقعات نابجای برخی از شاگردان مرحوم حداد از ایشان. 16 انسان همواره باید مسیر خود را در زندگی به گونه ای ترسیم کند که بر طبق مشیت و تقدیر و رضای الهی باشد. 17 تقاضای انسان رند و زرنگ از اولیاء الهی چه باید باشد؟ 18 کیفیت عملکرد و طلب مرحوم علامه طهرانی نسبت به مرحوم حداد. 19 ذکر قضیه ای از استاد طهرانی مبنی بر پرهیز ایشان از انجام ذکری خاص بمنظور برطرف شدن مشاکل . 20 بیان امتیاز و مزیّت مکتب مرحوم ملا حسینقلی همدانی بر سایر مکاتب. 21 عدم تبعیت شاگردان مرحوم علامه طهرانی از مبانی و مطالب ایشان پس از رحلت آن مرحوم. 22 ذکر حکایتی از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم در ارتباط با عدم تغییر منش و سیرۀ آن حضرت در مواجهه با شرایط مختلف . 23 بیان برخی از دستورات و توصیه های مهم اولیاء الهی نسبت به ماه رجب. 24 دستور مرحوم علامه طهرانی مبنی بر تغییر کیفیت تغذیه افراد در سه ماه رجب و شعبان و رمضان. 25 اکثر جذبات و نفحات الهی در ماه رجب در هنگام شب نازل می شود. 26 بدترین امر برای سالکین الی الله توجه به اخباریست که ذهن ایشان را مشوّش و مضطرب می کند. 27 سخن بی بدیل و حکیمانه علامه طهرانی به فرزند خود استاد سید محسن طهرانی در ارتباط با لزوم توجه سالک به حیثیتِ تأثیریه و کلیّۀ امور به جای توجه به امور و قضایای جزئیه. 28 عارف کامل چه شخصی می باشد؟ 29 چرا مرحوم علامه طهرانی می فرمودند: حاکم اسلامی باید از جزئیت به کلیّت رسیده باشد. 30 افرادنباید به دنبال بدست آوردن زمان ظهور حضرت ولی عصر علیه السلام باشند.
شرح حدیث عنوان بصری - 179
16 جمادی الثانی 1431
Summary:
شرح حدیث عنوان بصری - 180
5 شعبان المعظم 1431
Summary:
شرح حدیث عنوان بصری - 181
1 رمضان المبارک 1431
Summary:
فَقَالَ: أَمَّا اللَوَاتِی فِی الرِّیَاضَةِ: فَإیَّاکَ أَنْ تَأْکُلَ مَا لاَ تَشْتَهِیهِ بیاناتی پیرامون خصوصیات ماه مبارک رمضان و کیفیت تغذیه
شرح حدیث عنوان بصری - 182
5 رمضان المبارک 1431
Summary:
1 تفسیر آیه شریفه (یا ایهالذین آمنوا لاتحرموا طیبات ما احل الله لکم). 2 بیان معنای رزق و اقسام آن. 3 فراهم کردن امکانات مساوی برای همه افراد به منظور وصول به مراتب علمی از وظایف حتمییه حکومت اسلامی می باشد. 4 اعطای مدارک و مراتب علمی به افراد فاقد آن علم و مرتبه شرعا حرام می باشد. 5 توضیحی در باره رزق معنوی. 6 تاکید اولیای الهی و بزرگان بر بیدار ماندن در بین الطلوعین. 7 مبتلاشدن حاج عبدالزهراء گرعاوی به فتنه برپا شده در زمان مرحوم حداد. 8 چگونه بزرگان و اولیای الهی خود را از قرارگرفتن در تحت آراء و تصرفات افراد و مردم محفوظ نگه می دارند. 9 تاکید اولیای الهی نسبت به لزوم رشد فهم افراد. 10 صرف توسل پیداکردن به ائمه اطهار بدون بالابردن فهم و ادراک موجب رشد و ترقی افراد نمی شود. 11 چگونه اصحاب رسول خدا علی رغم انجام عبادات و تکالیف دینی پس از رحلت آن حضرت بر خلاف نص صریح ایشان عمل نمودند. 12 چگونه توسلات و گریه های افراد بر سیدالشهداء از روی احساسات و توهمات می باشد. 13 پیام سیدالشهداء علیه السلام برای همه افراد در همه اعصار. 14 توضیحی در ارتباط با فرمایش پیامبراکرم راجع به ابن مسعود(قرا القرآن و وقف عنده) 15 ذکر برخی از اموری که رعایت آنها در مجالس ذکر و عزاداری ضروری می باشد. 16 سهمیه معنوی افراد از مجالس اهل بیت علیه السلام بر اساس نیات آنها می باشد. 17 چگونه زهیر بن قین با ورود به خیمه سید الشهداء از همه تعلقات دست کشید. 18 در قضیه کربلا تنها یک حقیقت وجود داشت با مظاهر مختلف. 19 بیان سر ابدیت واقعه عاشورا در طول تاریخ و تفاوت آن با سایر جریانات. 20 کیفیت عملکرد مرحوم علامه طهرانی در قبال حاج عبدالزهراءگرعاوی 21 توضیحی درارتباط با حقیقت ولایت امام معصوم علیه السلام و تقدم آن بر همه تکالیف و امور عبادی 22 بیان برخی از توصیه های الهی در ارتباط با ماه ذوالقعده.
شرح حدیث عنوان بصری - 183
14 ذیقعدة الحرام 1431
Summary:
1 تبیین جامع و کامل مرحوم علامه طهرانی در ارتباط با واقعه عاشورا. 2 فرمایش مرحوم علامه طهرانی به استاد طهرانی در ارتباط با کتاب روح مجرد. 3 بیان احوال مرحوم علامه طهرانی پس از نگارش کتاب روح مجرد. 4 بیان حالات مرحوم حداد در ماه محرم و روز عاشورا. 5 توضیحی در ارتباط با حالت بهجت و بهاء مرحوم حداد در روز عاشورا.9 توضیحی در ارتباط با اشعار مولانا راجع به واقعه عاشورا. 10 تجلی اسماء و صفات کلیه پروردگار به نحو أتمّ و أکمل در طول تاریخ بشریت در روز عاشورا می باشد. 11 مرحوم حداد می فرمودند: از خدا امام حسین را بخواهید و از امام حسین خدا را بخواهید. 12 واقعه عاشورا نظیر و مانندی ندارد و مقایسه سایر وقایع با آن صد درصد خلاف است. 13 مهمترین مسئله در واقعه عاشورا این بوده است که تدبیر و اداره آن بدست امام معصوم بوده است. 14 توضیحی در ارتباط با مقام و جایگاه والای حضرت علی اکبر و ابوالفضل العباس علیهماالسلام. 15 کلام مرحوم علامه طهرانی و مرحوم حداد در ارتباط با علو مقام حبیب بن مظاهر. 16 بیان حالت عابس بن شبیب شاکری در عدم احساس آلام در روز عاشورا. 17 بیان درربار مرحوم حداد راجع به فرمایش امام زمان علیه السلام در ارتباط با اصحاب سیدالشهداء(بابی انتم و امی). 18 بیان دیدگاه های متفاوت افراد راجع به جریان عاشورا و نقدآن. 19مرحوم علامه طهرانی می فرمودند:کسی که متصل به امام علیه السلام باشد امور و تصرفات او از جانب امام به او افاضه می شود. 20توضیحی در ارتباط با عملکرد مسلم بن عقیل در جریان ملاقات عبیدالله بن زیاد با هانی بن عروه. 21سیراب کردن لشکر حربن یزید ریاحی توسط سپاه امام حسین علیه السلام. 22بیان سرّ و رمز جاودانگی واقعه عاشورا در طول تاریخ بشر. 23پیام سیدالشهداء علیه السلام برای همه انسانها در تمام قرون و اعصار. 24نظرکردن به واقعه عاشورا تنها از جنبه سیاسی و ظلم ستیزی صحیح نمی باشد. 25 ذکر حکایتی از امام صادق علیه السلام در ارتباط با لزوم اطاعت از دستورات الهی و پرهیز از مقدس مآبی های بی جا. 26پایبندی سیدالشهداء علیه السلام به عهدنامه برادر خویش امام حسن مجتبی علیه السلام با معاویه. 27بیان برخی از توصیه ها و دستورات اولیاءالهی راجع به ماه محرم و کیفیت مجالس ذکر و عزاداری. 28استفاده از عَلم صلیبی شکل، و آلات موسیقی در دستجات سیدالشهداء حرام می باشد. 29 مجالس سیدالشهداء علیه السلام نباید مخل به آرامش و آسایش افراد همسایه شود. 30 پرهیز از قرائت اشعار موهن و کفرآلود در مجالس سیدالشهداء علیه السلام. 31 لزوم اکرام و احترام خطباء و مبلغین دین. 32فرمایش مرحوم علامه طهرانی در ارتباط با افضلیت برپایی مجالس سیدالشهداء علیه السلام در بین الطلوعین.
شرح حدیث عنوان بصری - 184
27 ذیحجة الحرام 1431
Summary:
شرح حدیث عنوان بصری - 185
2 صفرالخیر 1432
Summary:
شرح حدیث عنوان بصری - 186
29 ربیع الاول 1432
Summary:
شرح حدیث عنوان بصری - 187
4 جمادی الاولی 1432
Summary:
شرح حدیث عنوان بصری - 188
19 جمادی الاولی 1432
Summary:
فَقَالَ: أَمَّا اللَوَاتِی فِی الرِّیَاضَةِ: فَإیَّاکَ أَنْ تَأْکُلَ مَا لاَ تَشْتَهِیهِ بیاناتی و توصیه هایی در آستانه حلول ماه رجب
شرح حدیث عنوان بصری - 189
17 جمادی الثانی 1432
Summary:
بیاناتی در تبیین خصوصیات لیلة الرغائب
شرح حدیث عنوان بصری - 190
7 رجب المرجب 1432
Summary:
بیاناتی در ادامه مبحث حجیت فعل اولیاء الهی به طور مطلق (جهت دریافت فایل صوتی جلسات گذشته مراجعه شود به قسمت شرح دعای ابوحمزه ثمالی سال 1432 هجری قمری جلسه 11 به بعد)
شرح حدیث عنوان بصری - 191
10 شوال المکرم 1435
Summary:
بیاناتی در ادامه مبحث حجیت فعل اولیاء الهی به طور مطلق (جهت دریافت فایل صوتی جلسات گذشته مراجعه شود به قسمت شرح دعای ابوحمزه ثمالی سال 1432 هجری قمری جلسه 11 به بعد)
شرح حدیث عنوان بصری - 192
23 شوال المکرم 1432
Summary:
بیاناتی در ادامه مبحث حجیت فعل اولیاء الهی به طور مطلق (جهت دریافت فایل صوتی جلسات گذشته مراجعه شود به قسمت شرح دعای ابوحمزه ثمالی سال 1432 هجری قمری جلسه 11 به بعد)
شرح حدیث عنوان بصری - 193
7 ذیقعده الحرام 1432
Summary:
بیاناتی در ادامه مبحث حجیت فعل اولیاء الهی به طور مطلق (جهت دریافت فایل صوتی جلسات گذشته مراجعه شود به قسمت شرح دعای ابوحمزه ثمالی سال 1432 هجری قمری جلسه 11 به بعد)
شرح حدیث عنوان بصری - 194
25 ذیحجة الحرام 1432
Summary:
بیاناتی در ادامه مبحث حجیت فعل اولیاء الهی به طور مطلق (جهت دریافت فایل صوتی جلسات گذشته مراجعه شود به قسمت شرح دعای ابوحمزه ثمالی سال 1432 هجری قمری جلسه 11 به بعد)
شرح حدیث عنوان بصری - 195
28 محرم الحرام 1433
Summary:
بیاناتی در ادامه مبحث حجیت فعل اولیاء الهی به طور مطلق (جهت دریافت فایل صوتی جلسات گذشته مراجعه شود به قسمت شرح دعای ابوحمزه ثمالی سال 1432 هجری قمری جلسه 11 به بعد)
شرح حدیث عنوان بصری - 196
1 جمادی الاولی 1433
Summary:
بیاناتی در ادامه مبحث حجیت فعل اولیاء الهی به طور مطلق (جهت دریافت فایل صوتی جلسات گذشته مراجعه شود به قسمت شرح دعای ابوحمزه ثمالی سال 1432 هجری قمری جلسه 11 به بعد)
شرح حدیث عنوان بصری - 197
22 جمادی الاولی 1433
Summary:
بیاناتی در ادامه مبحث حجیت فعل اولیاء الهی به طور مطلق (جهت دریافت فایل صوتی جلسات گذشته مراجعه شود به قسمت شرح دعای ابوحمزه ثمالی سال 1432 هجری قمری جلسه 11 به بعد) و توضیحاتی پیرامون حلول اشهر ثلاثه (رجب،شعبان و رمضان)
شرح حدیث عنوان بصری - 198
25 جمادی الثانی 1433
Summary:
فَقَالَ: أَمَّا اللَوَاتِی فِی الرِّیَاضَةِ: فَإیَّاکَ أَنْ تَأْکُلَ مَا لاَ تَشْتَهِیهِ و بیانات و توصیه هایی در رابطه با ماه شعبان
شرح حدیث عنوان بصری - 199
2 شعبان المعظم 1433
Summary:
فَقَالَ: أَمَّا اللَوَاتِی فِی الرِّیَاضَةِ: فَإیَّاکَ أَنْ تَأْکُلَ مَا لاَ تَشْتَهِیهِ و بیانات و توصیه هایی در خصوص ماه مبارک رمضان
شرح حدیث عنوان بصری - 200
23 شعبان المعظم 1433
© 2008 All rights Reserved.
www.Motaghin.com
Links
|
Login
|
SiteMap
|
ContactUs
|
Home