گالری تصاویر آرشیو بانک صوت کتابخانه ارتباط با ما صفحه اصلی
 
بانک صوت > سخنراني های حضرت آیت الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی > خطبه های اعیاد فطر
  تعداد نمایش در صفحه: ترتیب نمایش:

عید فطر سال 1434 هجری قمری

: نام
حضرت آیة الـله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی : سخنران
شوال 1434 ه.ق :تاریخ
: چکیده
2851
: تعداد بازدید

خطبه و سخنراني روز عيد فطر

: نام
حضرت آيت الله حاج سيد محمد محسن حسيني طهراني : سخنران
1 شوال 1429 :تاریخ
خطبه و سخنراني روز عيد فطر سال 1429 هجري قمري
: چکیده
5500
: تعداد بازدید

عید فطر سال 1414 هجری قمری

: نام
حضرت آیة الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی : سخنران
1414ه.ق :تاریخ
1 ذکر روایتی از امیرالمؤمنین علیه السلام در ارتباط با بیان ملاک و معیار هدایت. 2 کیفیت برخورد فرمایشات پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلم با افراد براساس میزان معرفت و مراتب آنها می باشد. 3 توضیحی در ارتباط با معنای این روایت ازپیامبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلم در ارتباط با سلمان و ابوذر: لوعلم اباذر ما فی قلب سلمان لقتله أو کفَّره. 4 تفسیر آیه شریفه: يا أَيُّهَا النَّاسُ قَدْ جاءَتْكُمْ مَوْعِظَةٌ مِنْ رَبِّكُمْ وَ شِفاءٌ لِما فِي الصُّدُورِ وَ هُدىً وَ رَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنينَ. 5 بیاناتی پیرامون علماء سوء و اثر ویرانگر و خانمان سوز آنها بر دین و باورهای مردم. 6 مرحوم علامه طهرانی برخی از علماء نجف اشرف را که مخالف مسیرتوحید وعرفان بودند تشبیه به تانک می کنند. 7 فرمایش امیرالمؤمنین علیه السلام در ارتباط با کیفیت اغواء وگمراه کردن علماء سوء. 8 مرحوم علامه طهرانی دربیان مطالب خویش همواره دو جنبه و وجهه را مورد نظر قرار می دارند. 9 راه ومسیر عرفان افراد را به شناخت واقعی امام زمان علیه السلام واتصال به باطن حضرت دعوت می کند نه به دیدن ظاهری او. 10 دیدگاه مکتب عرفان در ارتباط با ولایت حضرت بقیة الله الأعظم عجل الله تعالی فرجه الشریف.
: چکیده
2443
: تعداد بازدید

عید فطر سال 1415 هجری قمری

: نام
حضرت آیة الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی : سخنران
1415ه.ق :تاریخ
1 تفسیرآیۀ شریفه: يا أَهْلَ الْكِتابِ قَدْ جاءَكُمْ رَسُولُنا يُبَيِّنُ لَكُمْ كَثيراً مِمَّا كُنْتُمْ تُخْفُونَ مِنَ الْكِتابِ وَ يَعْفُوا عَنْ كَثيرٍ... 2 قرآن کریم کتاب تشریع است که در تمام مراحل عالم وجود منطبق برکتاب تکوین است. 3 چرا قرآن کریم معجزه می باشد. 4 مراتب متفاوت معرفت و ادراک افراد از آیات قرآن کریم بر اساس تفاوت مراتب وجودی ایشان. 5 چرا قرآن کریم بدون داشتن مفسِّر ومتبیِّنی همچون پیامبر اکرم و ائمه اطهار علیهم السلام اثر قابل توجهی نمی تواند داشته باشد. 6 سخن نادرست برخی مبنی بر جدایی عترت از کتاب و سردادن ندای حسبنا کتاب الله. 7 تفسیر فرمایش امیر المؤمنین علیه السلام در ارتباط با لزوم پایداری افراد در قبال حق و پرهیز آنها از فریفته شدن نسبت به کثرات و اعتباریات... 8 به چه دلیل شیعه باید از امیرالمؤمنین علیه السلام پیروی کرده و او را الگو و سرلوحه زندگی خود قرار دهد. 9 بیان تفاوت محوری و اساسی مکتب شیعه اثنی عشری با سایر مکاتب مسلمین از اهل تسنن و فرق دیگر از واقفیه... 10 کیفیت احاطه و اشراف ائمه معصومین علیهم السلام و اولیاء الهی نسبت به امور.
: چکیده
2050
: تعداد بازدید

عید فطر سال 1416 هجری قمری

: نام
حضرت آیة الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی : سخنران
1416ه.ق :تاریخ
1 مهمترین ملاک برای رجوع به اولیاءالهی و متابعت از اوامر آنها اطلاع ایشان از حوادث و وقایع نفس الأمر و جهل ما نسبت به آنها می باشد. 2 بیان خصوصیات راه و مسیر سیروسلوک الهی. 3 توضیحی پیرامون فرمایش امیرالمؤمنین علیه السلام درارتباط با پیامبر اکرم صلوات الله علیه: طبیب دوّار بطبه... 4 کیفیت درمان وعلاج بیماری های روحی ونفسی توسط پیامبر اکرم صلوات الله علیه . 5 چگونه شیطان از دریچه شرع وتکالیف الهی در افراد نفوذ کرده و ایشان را گمراه می کند. 6 بیان برخی از وظائف سالکان راه در قبال استاد کامل و مکتب. 7 لزوم تبعیت افراد از اولیاءالهی و پرهیز از دخالت در امور و اوامر ایشان. 8 تفسیرآیه شریفه: وَ لَنَبْلُوَنَّكُمْ بِشَيْ‏ءٍ مِنَ الْخَوْفِ وَ الْجُوعِ وَ نَقْصٍ مِنَ الْأَمْوالِ وَ الْأَنْفُسِ وَ الثَّمَراتِ وَ بَشِّرِ الصَّابِرينَ. 9 بسیاری از ابتلاءات و بلاهایی که مؤمنین در دنیا دچار آن می شوند منجر به تزکیه وگذر ایشان ازمراحل کمالی می شود. 10 ذکرحکایتی در ارتباط با فردی که در هنگام تشرف به مکه دچار مصائبی شده بود و فرمایش مرحوم علامه طهرانی به او.
: چکیده
2166
: تعداد بازدید

عید فطر سال 1417 هجری قمری

: نام
حضرت آیة الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی : سخنران
1417ه.ق :تاریخ
1 افراد همواره باید مخاطب سخنان و فرمایشات اولیاء الهی را خود قرار دهند نه افراد دیگر. 2 تفسیرآیه شریفه إِنَّا عَرَضْنَا الْأَمانَةَ عَلَى السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ وَ الْجِبالِ فَأَبَيْنَ أَنْ يَحْمِلْنَها وَ... 3 بیان مراد از امانت در آیه شریفه و اینکه چرا آسمانها و زمین وحتی ملائکه مقرّب نتوانستند آن را قبول و حمل کنند. 4 توضیحی راجع به حقیقت توحید پروردگار متعال وکیفیت تجلی وظهور آن درانسان ها. 5 توضیحی در ارتباط با مقام فناء در ذات پروردگار متعال. 6 توضیحی راجع به اتحاد حقیقت توحید و ولایت بر اساس برخی از فقرات دعای وارد شده در ماه رجب:اَعضادٌ و َاَشهاد و حفظَۀٌ و روّاد... 7 توضیحی در ارتباط با حقیقت ولایت در عالم امکان. 8 عدم ادراک صحیح افراد از حقیقت مقام ولایت و عظمت آن سبب ایجاد اختلاف میان افراد پس از رحلت مرحوم علامه طهرانی شد. 9 بیان سرّ و علت تمرّد و خروج شیطان از درگاه ربوبی. 10 راه و مسیر توحید طریق یکرنگی و وحدت است نه دوئیت و کثرت.
: چکیده
2145
: تعداد بازدید

عید فطر سال 1418 هجری قمری

: نام
حضرت آیة الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی : سخنران
1418ه.ق :تاریخ
1 تفسیر آیه شریفه: يا أَيُّهَا الْإِنْسانُ إِنَّكَ كادِحٌ إِلى‏ رَبِّكَ كَدْحاً فَمُلاقيهِ. 2 هرعملی که انسان در دنیا انجام دهد تحت قدرت و حکومت و سلطنت پروردگار متعال خارج نمی باشد. 3 هریک از اعمال انسانها از خیر و شر مظهر یکی از اسماء و صفات پروردگار متعال می باشد. 4 تفسیر آیه شریفه: لَقَدْ مَنَّ اللَّهُ عَلَى الْمُؤْمِنينَ إِذْ بَعَثَ فيهِمْ رَسُولاً. 5 توضیحی درارتباط با علوّ و جایگاه صدیقۀ طاهره حضرت زهرا سلام الله علیها. 6 تفسیر آیه شریفه : لَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنْسانَ في‏ أَحْسَنِ تَقْويمٍ *ثُمَّ رَدَدْناهُ أَسْفَلَ سافِلينَ *إِلاَّ الَّذينَ آمَنُوا و... 7 ظرفیتی را که خداوند متعال برای طی مراحل کمالیه و احراز جمیع مراتب آن در انسان قرار داده در هیچ یک از موجودات عالم خلقت حتی ملائکه قرار نداده است. 8 امیرالمؤمنین علیه السلام درخطاب به ابن عباس می فرمایند:به خدا قسم این دنیای شما در نزد من ازآب بینی بز پست تر است. 9 در مکتب اسلام الگو و اسوه چه فردی می باشد. 10 توضیحی در ارتباط با مراتب مختلف افراد از حیث کمال. 11 بیان دیدگاه ائمه اطهار علیهم السلام و اولیاءالهی نسبت به دنیا و مسائل آن در قبال سایر افراد. 12 انسانها همواره باید حالت عبودیت را درهمه امور خود نسبت به پروردگار متعال احساس کند.
: چکیده
2102
: تعداد بازدید

عید فطر سال 1419 هجری قمری

: نام
حضرت آیة الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی : سخنران
1419ه.ق :تاریخ
1 بیان تفاوت میان دعوت و خداوند متعال از افراد درماه مبارک رمضان با سایر دعوت ها ومیهمانی ها. 2 تفسیر آیه شریفه : أَحَسِبَ النَّاسُ أَنْ يُتْرَكُوا أَنْ يَقُولُوا آمَنَّا وَ هُمْ لا يُفْتَنُونَ. 3 توضیحی درارتباط با کیفیت تطبیق عالم تشریع برتکوین. 4 آنچه تحرک افراد در رسیدن به اهداف مادی ومعنوی می باشد نیاز و احتیاج آنها می باشد. 5 بیان مراتب کمالی مختلف افراد بر اساس تفاوت مراتب نیاز و احتیاج درآنها. 6 کیفیت تفاوت وظائف و مسئولیت های افراد در رسیدن به مراتب کمالی براساس اختلاف مراتب آنها. 7 ذکر حکایتی از مرحوم علامه طهرانی در ارتباط با سالک واقعی. 8 درد و مرض اصلی افراد احساس عدم نیاز و احتیاج و غفلت و توغل در کثرات و توهمات می باشد. 9 یکی از مهمترین مسائل در راه و مسیر سیر و سلوک توجه انسان به خود و موقعیت و ظرفیت های وجودی خویش می باشد. 10 تفسیرآیه شریفه: إِنَّ الَّذينَ لا يَرْجُونَ لِقاءَنا وَ رَضُوا بِالْحَياةِ الدُّنْيا وَ اطْمَأَنُّوا بِها... 11 بیان تفاوت میان حمد کردن افراد کامل و غیر کامل پروردگار متعال را براساس آیه شریفه: وَ آخِرُ دَعْواهُمْ أَنِ الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمينَ. 12 بیان مراتب کف نفس در ماه مبارک رمضان نسبت به اولیاءالهی و افراد عادی. 13 بهره مندی و تمتع از مواهب و فیوضات معنوی روز عید فطر اختصاص به افراد عادی نداشته و همه ائمه معصومین علیهم السلام و اولیاءالهی را شامل می شود. 14 درچه صورت انسان می تواند مشمول عنایات خاص پروردگار متعال واقع شود. 15 توضیحی در ارتباط با مقام عظیم و غیر قابل ادراک حضرت اباالفضل علیه السلام.
: چکیده
2209
: تعداد بازدید

عید فطر سال 1420 هجری قمری

: نام
حضرت آیة الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی : سخنران
1420ه.ق :تاریخ
1 تفسیرآیه شریفه: لَقَدْ كانَ لَكُمْ في‏ رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ لِمَنْ كانَ يَرْجُوا اللَّهَ وَ الْيَوْمَ الْآخِرَ وَ ذَكَرَ اللَّهَ كَثيراً. 2 چگونه تنها افرادی که امیدلقاء پروردگارمتعال ووصول به آن را دارند پیامبر صلی الله علیه وآله وسلم را اسوه و الگوی خود قرار می دهند. 3 چرا افرادی که در تبرک جستن به آب وضوی پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلم از یکدیگر سبقت می گرفتند پس از آنحضرت با نصّ صریح ایشان مخالفت کرده و امیرالمؤمنین علیه السلام را از خلافت باز داشتند. 4 مراد ازلقاءربِّه درآیه شریفه: فَمَنْ كانَ يَرْجُوا لِقاءَ رَبِّهِ فَلْيَعْمَلْ عَمَلاً صالِحاً وَ لا يُشْرِكْ بِعِبادَةِ رَبِّهِ أحَداً چه می باشد. 5 توضیحی در ارتباط با مراتب تکالیف و عبادات الهی از ظاهر و باطن. 6 بیان حالات امام صادق و امیرالمؤمنین علیهما السلام در هنگام نماز خواندن. 7 بیان مراد ازشرک و مراتب آن و آیه شریفه: وَ لا يُشْرِكْ بِعِبادَةِ رَبِّهِ أحَداً. 8 تنها با متابعت تام از دستورات و فرامین پیامبر اکرم و ائمه اطهار علیهم السلام می توان به لقاءالله و حقیقت آن دست یافت. 9 فرمایش مرحوم علامه طباطبائی در ارتباط با لزوم تأسی افراد در همه امور به پیامبر اکرم صلوات الله علیه. 10 بیان برخی ازفضائل و مقامات عالیه پیامبر اکرم صلوات الله علیه و شدت استقامت و صبر حضرت بر ابتلاءات و مصائب.
: چکیده
2313
: تعداد بازدید

عید فطر سال 1422 هجری قمری

: نام
حضرت آیة الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی : سخنران
1422ه.ق :تاریخ
1 تفسیرآیه شریفه: يا أهْلَ الْكِتابِ قَدْ جاءَكُمْ رَسُولُنا يُبَيِّنُ لَكُمْ كَثيراً مِمَّا كُنْتُمْ تُخْفُونَ مِنَ الْكِتابِ وَ يَعْفُوا عَنْ كَثيرٍ... 2 هدایت شدن به سوی سبل سلام متوقف و وابسته است بر متابعت رضوان الهی. 3 تفسیر آیه شریفه: قُلْ هَلْ نُنَبِّئُكُمْ بِالْأخْسَرينَ أَعْمالاً *الَّذينَ ضَلَّ سَعْيُهُمْ فِي الْحَياةِ الدُّنْيا وَ هُمْ يَحْسَبُونَ أنَّهُمْ يُحْسِنُونَ صُنْعاً. 4 در بسیاری ازموارد شیطان از دریچه اعمال و تکالیف شرعی و عبادی در افراد نفوذ کرده و ایشان را فریب می دهد. 5 به چه دلیل انسان با وجود انجام تکالیف الهی و عبادی در روز قیامت صحیفه اعمال خود را خالی از آنها مشاهده می کند. 6 ذکر حکایتی دقیق و عبرت آمیز از اسماءبن حکم در ارتباط با جنگ صفین و کیفیت جلوه گری باطل درمظاهر حق. 7 انجام تکالیف و دستورات الهی درصورتی که در راستای تثبیت نفس در موقعیت خود و مقابله و مخالفت با حق و ولایت باشد نه تنها موجب رشد و کمال فرد نشده بلکه برظلمت و کدورت او می افزاید. 8 لزوم متابعت تام افراد از دستورات و فرامین ائمه اطهار علیهم السلام و اولیاءالهی و پرهیز از دخالت های سرخود. 9 ذکرحکایتی از اویس قرنی در ارتباط با ملاقات او با خلیفه ثانی و سخنان اویس به او راجع به امر خلافت. 10 بیان حکایت آمدن اویس از یمن به مدینه برای زیارت پیامبر اکرم صلوات الله علیه و ذکر برخی از دقائق و ظرائف آن.
: چکیده
2393
: تعداد بازدید


    1 2    

کلیه حقوق در انحصارپرتال متقین میباشد. استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است

© 2008 All rights Reserved. www.Motaghin.com


Links | Login | SiteMap | ContactUs | Home
عربی فارسی انگلیسی