گالری تصاویر آرشیو بانک صوت کتابخانه ارتباط با ما صفحه اصلی
  04 جمادى الأولى 1446
| 2024 November 06
رهگیری سؤال پرسش و پاسخ ارسال سوال  
:کلمه کلیدی
بیشتر
:پاسخ دهنده
:گروه :تعداد نمایش در صفحه
:ترتیب نمایش :ترتیب


تعداد نتایج جستجو:13
 
پاسخ دهنده: حضرت آية اللـه حاج سيد محمد محسن حسيني طهراني
کد:93473/1549تاریخ پاسخ: 15 شوال 1432 گروه: توحید
سؤال سؤال: سلام علیکم. قدم اول در شناخت خدا چیست و چگونه می توان بدان دست یافت! خدانگاه دارتان
پاسخ:

هو العلیم
شناخت خدا قدم اول و دوّم ندارد باید در راه سیر و سلوک قدم گذاشت تا به معرفت حق رسید.

    پاسخ دهنده: حضرت آية اللـه حاج سيد محمد محسن حسيني طهراني
    کد:55825/2256تاریخ پاسخ: 24 ذوالقعده 1432 گروه: توحید
    سؤال سؤال: بسم الله الرحمن الرحيم السلام عليكم و رحمة الله.در قران كريم امده است كه خداوند شرك را نمي بخشد ولي غير آن بخشيده مي شود .انسان تا به مرحله كمال ايمان و از ميان رفتن تمامي درجات شرك نرسيده باشد در چه مرتبه اي از شرك قرار دارد . اين مقوله را توضيح بفرماييد.والسلام
    پاسخ:

    هوالعلیم. شرک دارای مراتبی است که همه افراد حتی مؤمنین به استثناء عده‌ای خاص، گرفتار آن می‌باشند. ولی مقصود از آیه این مراتب نیست، بلکه همان شرک اصطلاحی و عدم پذیرش توحید است.

      پاسخ دهنده: حضرت آية اللـه حاج سيد محمد محسن حسيني طهراني
      کد:63281/1135تاریخ پاسخ: 24 محرم 1432 گروه: توحید
      سؤال سؤال: سلام عليكم با توجه به اين مهم كه خداي عزوجل با علم نامنتهايش عاقبت همه امور را ميداند و نيز با در نظر گرفتن آيه شريفه __ الا يعبدون _ و همچنين حديث قدسي _كنز مخفيا_ بايد عرض نمود با كنار هم قرار دادن اين مطالب مهم ، سوالي پيش مي آيد و آن هم اينست كه : معاذ الله ، خداي عزوجل كه شريكي ندارد تا بخواهد قدرتش را به او بنماياند ، پس ورود انسان به بهشت و جهنم و هدف آفرينش و در درجه اعلي شناخت خدا،به چه دليل مي تواند باشد. شكرا
      پاسخ:
      هوالعلیم
      تجلی اسماء و صفات و ابتهاج ذات به آثار و لوازم آن است.
        پاسخ دهنده: حضرت آية اللـه حاج سيد محمد محسن حسيني طهراني
        کد:83487/695تاریخ پاسخ: 8 ربیع الثانی 1431 گروه: توحید
        سؤال سؤال: در مورد مطلب مرحوم حداد ( رحمه الله ) در روح مجرد در مورد فنای در گاو و پی بردن به نظام وحدانی عالم قدری توضیح دهید ؟
        پاسخ:
        هوالعلیم
        این مسئله در همانجا توضیح داده شده است . مجملاً اینکه از آنجا که بین جمیع موجودات در عالم وجود ربط و تعلّق وثیق وجود دارد و یک نظام واحد بر همه حوادث و قضایا در عالم کثرت حاکم و ساری است. اطلاع بر قالب برزخی و مثالی یک شیء مثلاً حیوان ممکن است انسان را به حوادث وپدیده های دیگری که مرتبط با این قالب مثالی است راهنمائی کند و این مسئله اختصاص به گاو ندارد بلکه در همه اشیاء ساری و جاری است.
          پاسخ دهنده: حضرت آية اللـه حاج سيد محمد محسن حسيني طهراني
          کد:81114/524تاریخ پاسخ: 10 ربیع الثانی 1431 گروه: توحید
          سؤال سؤال: منظور از اینکه خداوند را مسبب اصلی هر فعل می دانیم و باید نگاهمان به سایر وجود استقلالی نباشد یعنی چه ؟
          پاسخ:
          هوالعلیم

          پاسخ این سؤال در جلد دوم کتاب اسرار ملکوت و افق وحی آمده است.

            پاسخ دهنده: حضرت آية اللـه حاج سيد محمد محسن حسيني طهراني
            کد:58077/506تاریخ پاسخ: گروه: توحید
            سؤال سؤال: با سلام ودعاي خير جناب آيت اله سيد حسين طهراني لطفا توضيح فرماييد كه براي شروع درك مطالب توحيدي وفهميدن آنها بايد از كجا وچگونه شروع كرد ومن اله التوفيق باتشكر
            پاسخ:
            هوالعلیم
            مطالعه کتب مرحوم علامه والد بهترین وسیله جهت رسیدن به مقصد شما است . از تدبر در آنها غفلت نورزید.
              پاسخ دهنده: حضرت آية اللـه حاج سيد محمد محسن حسيني طهراني
              کد:50357/501تاریخ پاسخ: گروه: توحید
              سؤال سؤال: سلام علیکم آیا اینکه می گویند ذات خدا منطقه ممنوعه است و استدلال به آیه قران میکنند که و الی ربک لمنتهی ( نفرموده و فی ربک لمنتهی ) و روایاتی هم شاهد بر این معنا ذکر میکنند صحیح است ؟
              پاسخ:

              هوالعلیم

              منطقه ممنوعه ، جهل ونادانی وتعصّب و درگمراهی ماندن است ،ما منطقۀ ممنوعه نداریم . مقصود از:( و الی ربک المنتهی) ، معنای دیگری است که هیچ ربطی به سوال ندارد . مقصود قوس صعود: (و إنا الیه راجعون) می باشد نه آنچه شما مطرح کردید یعنی همانطور که ابتدای حرکت انسان از مبدأ هستی و وجود بسیط است ، سیر در مظاهر عالم و تزیّن به زینت و آثار هستی نیز به همان وجود بسیط باز می گردد و این عین کمال و نهایت معرفت است که از شناخت به ذات اقدس پروردگار نشأت می گیرد.
              چه کردی فهم از دین العجائز******که برخود جهل می داری تو جائز
              برون آی از سرای امّ هانی******بخوان مجمل حدیث لن ترانی             
              بنابر این اخبار و احادیثی که می فرماید :(لا تفکّروا فی ذات الله) به این معنی است که تفکّر در ذات الهی با توجه به حقیقت نور وجود، دیگر معنایی ندارد. زیرا تفکّر حرکت از مجهول به معلوم است و چگونه در ذات الهی که همه چیز عیان است می توان از مجهول به معلوم حرکت نمود ، ذات الهی را با مشاهده قلب وضمیر و سرّ می توان دریافت، چنانچه فرمود : ( لم أعبد رباً لم أره) حرکت فکر باید در آثار باشد تا به ذات برسد ودر آنجا دیگر فکر معنی ندارد نه اینکه نباید فکر کرد.

                پاسخ دهنده: حضرت آية اللـه حاج سيد محمد محسن حسيني طهراني
                کد:72830/408تاریخ پاسخ: گروه: توحید
                سؤال سؤال: بسم الله الرحمن الرحيم سلام عليكم آيا اين كلام درست است "هر فعلي در اين دنيا مظهر يكي از صفات خداست" ؟ اكر درست است مثلا شخصي كه در حال دزدي يا زنا است مظهر چه صفتي از صفات خداست؟آيا افعال حرام هم مظهر صفات خدا هستند؟لطفا مرا راهنمايي كنيد.باتشكر فراوان
                پاسخ:
                هوالعلیم
                پاسخ این سوال در کتاب افق وحی داده شده است انشاءالله پس از انتشار مطالعه فرمائید.
                مجمل سخن اینکه :بر اساس وحدت وجود ، اصل وجود وتبعات وآثار آن به ذات اقدس الهی باز می گردد، یعنی نفس فعل وریشه آن به ذات الهی تعلّق دارد و اما ظهور آن به نفس انسان بستگی دارد . مثلاً در مثال دزدی : قدرت و اراده و توان فرد سارق به اراده و ذات الهی برمی گردد ولی هدف و نیت دزدی از راه حرام نه بدست آوردن مالی از راه حلال به اختیار شخص مربوط خواهد شد.
                  پاسخ دهنده: حضرت آية اللـه حاج سيد محمد محسن حسيني طهراني
                  کد:29061/372تاریخ پاسخ: گروه: توحید
                  سؤال سؤال: اینکه خداوند متعال در قرآن میفرماید ملئکه گرد عرش الهی در طوافند منظور چیست؟ مگر نه این است که خدا مکان ندارد. نسبت میان عرش و خداوند متعال چیست؟ در روایات آمده است که هنگام طواف گرد خانه خدا، به یاد فرشتگان طواف کننده گرد عرش باشیم. این به چه معناست؟ چگونه باید تفسیر کنیم که باعث قائل شدن مکان برای خدا نباشد. همچنین دارد که نبی مکرم اسلام در معراج به اندازه دو کمان یا کمتر به خداوند سبحان نزدیک شد. آیا معراج جسمانی بوده و این نزدیکی مکانی بوده یا چیز دیگری است؟ اساساً و قتی سخن از نزدیکی یا دوری به میان می آید خواه نا خواه ذهن انسان متوجه مکان و مسافت مادی می افتد و میدانیم که خدا مکان ندارد و همه جا هست. همچنین دارد که در قیامت هشت فرشته، عرش را می آورند. به نظرم اگر این مسئله در ذهن انسان موحد حل شود، در افکار خود موهومات را به عنوان خدا تلقی نخواهد کرد و قدری به شناخت ذات خداوند سبحان نزدیک تر خواهد شد. التماس دعا
                  پاسخ:
                  هوالعلیم
                  عرش به معنای استیلاء و احاطه و سیطره و ولایت بر عوالم وجود است و این معنا قطعاً به یک مرتبه از مراتب مادی و دنیوی اطلاق نمی شود. زیرا خود ماده و دنیا مشمول احاطه و ولایت پروردگار می باشد.
                  عرش اصطلاحا همان تخت و کرسی شاهنشاهی سلطان و حاکم است که اوامر و دستورات را از آن مرتبه انشاء می نماید و این مسأله به مقام امر و مشیت پروردگار گفته می شود،یعنی از مرتبه نزول اسماء کلیه حق که آن ارادۀ قاهره باعث نزول اسماء و صفات او در عالم ممکنات می شود.پس همانطوری که تخت سلطنت محلی برای تنفیذ و امضاء اوامر و دستورات سلطان است همین طور مقام امضاء و تقدیر حوادث عوالم وجود که از اسماء پروردگار نشأت می  گیرد را عرش می نامند و ملائکه ای که آن تقدیر و اراده را صورت خارجی می بخشند حملۀ عرش می نامند و این مرتبه فوق زمان و مکان است.
                  و همینطور در مسأله معراج آنچه به پروردگار قرب پیدا نمود،روح رسول خدا بود. زیرا جسم که در مرتبه دنیا و ماده محبوس و مقیّد است و روح آن بزرگوار از همانجا که نزول یافته بود به همانجا بازگشت نموده است. واین مرتبه خارج از قرب و بعد مکانی می باشد.
                    پاسخ دهنده: حضرت آية اللـه حاج سيد محمد محسن حسيني طهراني
                    کد:79819/419تاریخ پاسخ: گروه: توحید
                    سؤال سؤال: توحید به چه معناست؟
                    پاسخ:

                    هو العالم

                    توحید یعنی انحصار اسم و صفت و فعل در کل عوالم وجود در ذات خدای متعال، به این معنی که تمام حقائق موجوده در عالم چه مجرّده و چه مادّیّه، همه و همه مستند به یک مبدأ و برخاسته از یک ریشه می باشند و هیچ اثر و سببی در عالم وجود بدون نزول آن از مسبّب الاسباب حقیقت خارجی ندارد و خدای متعال که اصل وجود است در مرتبه نزول و اظهار و تعیّن به صور متعیّنات خارجیّه و مراتب متفاوته از وجود نمود و ظهور یافته است و هیچ موجودی چه درنفس وجود خود و چه در حدود ماهوی خود، خارج از دائره ذات پروردگار نمی باشد چنانچه مرحوم والد رضوان الله علیه می فرماید:خدا از همه برتر و بالاتر، و در عین حال با هر موجودی هست، و معیّت ذاتی دارد. ذات احدیتش را طائر بلند پرواز فهم بدان ذروه به قدر ذره ای راه ندارد. و در عین حال مقام واحدیتش در اسماء و صفاتش ظهور نموده، با هر پشه ای است، و با هر نمله ای است، و با هر ذرّه ای است. این است حقیقت توحید. ( نور ملکوت قرآن، جلد اوّل، صفحه 299 و300)    

                      1 2

                        Skip Navigation Links.
                      Expand  قرآن و تفسير قرآن و تفسير
                      Collapse اعتقادات و کلاماعتقادات و کلام
                      Expand عرفان،اخلاق،سلوکعرفان،اخلاق،سلوک
                      Expand حدیث و روایت و دعاحدیث و روایت و دعا
                      Expand فلسفه و حکمتفلسفه و حکمت
                      Expand مسائل اجتماعیمسائل اجتماعی
                      Expand احکام شرعیاحکام شرعی
                      Expand مسائل تربیتیمسائل تربیتی
                      Expand تاریخ و سیرهتاریخ و سیره
                      شبهات و پاسخها
                      متفرقات
                      ارتباط با ما
                      دسته بندی نشده

                      کلیه حقوق در انحصارپرتال متقین میباشد. استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است

                      © 2008 All rights Reserved. www.Motaghin.com


                      Links | Login | SiteMap | ContactUs | Home
                      عربی فارسی انگلیسی