گالری تصاویر آرشیو بانک صوت کتابخانه ارتباط با ما صفحه اصلی
  05 جمادى الثانية 1446
| 2024 December 06
رهگیری سؤال پرسش و پاسخ ارسال سوال  
:کلمه کلیدی
بیشتر
:پاسخ دهنده
:گروه :تعداد نمایش در صفحه
:ترتیب نمایش :ترتیب


تعداد نتایج جستجو:31
 
پاسخ دهنده: حضرت آية اللـه حاج سيد محمد محسن حسيني طهراني
کد:42568/3093تاریخ پاسخ: گروه: امامت
سؤال سؤال: با سلام خدمت استاد معظم و با تشکر از پاسخ به سئوال قبلی . سوال حقیر این است که در کتب عرفانی و در حالات عرفا می خوانیم که گاه ایشان روزه های طولانی داشته اند . مثلا درباره حسن بصری یا بایزید و حتی شیخ اشراق نیز نقل شده که مثلا یک هفته روزه بوده اند . یا این که یک ماه تمام بدون افطار . البته در هند نیز این اتفاقات فراوان است. سئوال این است که با توجه به این که قدرت روحی امام حسین (ع) قطعا فوق ایشان بوده پس علت این که فقط سه روز تشنگی و گرسنگی این همه سختی به ایشان وارد کرده بود چه بود؟
پاسخ:

هوالعلیم
 آن‌ها در حالات خاصی این‌گونه بوده‌اند، مثل چهل روز میقات حضرت موسی علیه السلام. و امّا امام که دارای جنبه‌ی سعی  و جمعی است فعل و انفعال بدنی او مانند سایر افراد است و تفاوتی ندارد مگر این‌که خود بخواهد تغییر دهد.

    پاسخ دهنده: حضرت آية اللـه حاج سيد محمد محسن حسيني طهراني
    کد:61000/2652تاریخ پاسخ: 10 ربیع الاول 1433 گروه: امامت
    سؤال سؤال: بسم الله الرحمن الرحیم السلام علیکم و رحمه الله و برکاته حضرت علامه (رضوان الله تعالی علیه) در جلد 18 امام شناسی استعمال لفظ امام برای غیر معصوم را جایز نمی دانند و این در صورتی است که ایشان در نامه نقد پیش نویس قانون اساسی نامه را با جمله ذیل آغاز می نمایند: "مقام منيع زعيم عاليقدر سيّد الفقهاء و المجتهدين آية الله العظمى امام خمينى متّع الله المسلمين بطول بقائه را با اهداء ادعيه خالصه و تحيّات وافره تصديع مى‏دهد:" چرا ایشان لفظ امام را برای غیر معصوم به کار برده اند؟
    پاسخ:

    هوالعلیم
    بنده از ایشان همین سؤال را نمودم و جواب فرمودند: اگر لفظ امام را به کار نمی‌بردم، نامه‌ی مرا به دست ایشان نمی‌رساندند. علاوه اطلاق این لفظ در شرائط غیر عادی بوده است.

      پاسخ دهنده: حضرت آية اللـه حاج سيد محمد محسن حسيني طهراني
      کد:10685/1472تاریخ پاسخ: 9 ربیع الاول 1433 گروه: امامت
      سؤال سؤال: بسم الله الرحمن الرحیم سلام علیکم با توجه به تعريف هاي امام صادق عليه السلام از هشام بن حكم و با توجه به خون دل خوردن هاي امام كاظم عليه السلام از دست او، وضعيت او چگونه ميباشد؟ آيا رابطه اش با امامت خراب و دچار استكبار و منيت و خودمحوري و عاقبتش به شر شد؟باتشکر.
      پاسخ:

      هوالعلیم
       البته شکی نیست که هشام از شیعیان بوده است و خود را فدای ولایت امام علیه السلام می‌کرده و می‌پنداشته، ولی از این نکته غافل بوده است که آنچه مورد رضای الهی و قبول او است، عبودیت است نه خود سلیقگی . بنده تا جایی در پیشگاه پروردگار مقبول است که گوش به فرمان او باشد. بگوید برخیز، برخیزد، امر کند بنشین، بنشیند. از پیش خود کم و زیاد نکند و کاسه‌ی داغ‌تر از آش نباشد. بنا بر این گرچه کار او مخالف رضای معصوم علیه السلام بود، ولی از آنجا که حسن نیت داشته است، انشاءاللـه مورد رحمت و شفاعت آن‌ها قرار خواهد گرفت.

        پاسخ دهنده: حضرت آية اللـه حاج سيد محمد محسن حسيني طهراني
        کد:59006/1487تاریخ پاسخ: 9 ربیع الاول 1433 گروه: امامت
        سؤال سؤال: بسم الله الرحمن الرحیم سلام علیکم با توجه به اينكه تنها زمانيكه حضرت اميرالمؤمنين عليه السلام در نماز بودند توانستند از پايشان تير رادرآورند و اصلا متوجه اين عالم نبودند؛ لطفا برايم توضيح دهيد كه چگونه وقتي سائلي آمد انگشتري خود را به او دادند؟ آيا در اين دو نماز مقامشان از نظر فناء و بقاء فرق ميكرد؟چطور در آن نماز متوجه اين عالم نبودند و در اين نماز متوجه بودند؟باتشکرفراوان.
        پاسخ:

        هوالعلیم
         پاسخ این سؤال قبلا داده شده است.

          پاسخ دهنده: حضرت آية اللـه حاج سيد محمد محسن حسيني طهراني
          کد:83168/1490تاریخ پاسخ: 26 ربیع الاول 1433 گروه: امامت
          سؤال سؤال: بسم الله الرحمن الرحیم سلام علیکم حضرت مرحوم علامه در كتاب امام شناسي جلد3 ص 32 ميفرمايند: " متابعت از دستورات پيامبر يا امامي كه مرده است، پيروي از خواسته هاي نفس و اميال شخصي است كه آنها را پسنديده و به هر طور كه نفسش بخواهد تفسير و تأويل مي كند و سپس بدان عمل مينمايد ولي متابعت از امام زنده حقيقتا تبعيت از حق است." با توجه به اين مطلب، هم اكنون كه امام زمان ما در غيبت هستند، ما بر اساس دستورات پيمبر و يا اماماني عمل ميكنيم كه از دار دنيا رحلت كرده اند و دسترسي به تبعيت از امام حي نداريم. 1) وضعيت ما چگونه است؟ 2) آيا اطاعت از فرد بصير همانند اطاعت از امام حي است؟ 3) مگر فرد بصير متابعت از دستورات امامان گذشته نميكند؟ لطفا اين مطالب را واضح برايم توضيح دهيد تا شبهه اي در ذهنم نماند.باتشکرفراوان.
          پاسخ:

          هوالعلیم
          1ـ همین‌که خود را در پیشگاه امام حیّ علیه السلام بپنداریم، نفس این مسئله متابعت از اوست.
          2ـ متابعت از ولیّ الهی که به مقام فنای ذاتی و بقاء باللـه رسیده باشد، مانند متابعت از امام حیّ علیه السلام است.
          3ـ پاسخ در بالا داده شد.

            پاسخ دهنده: حضرت آية اللـه حاج سيد محمد محسن حسيني طهراني
            کد:99135/1494تاریخ پاسخ: 25 ربیع الاول 1433 گروه: امامت
            سؤال سؤال: بسم الله الرحمن الرحیم سلام علیکم در بعضي از زيارات، وارد شده زائرا عارفا بحقكم. اين مطلب را امام معصوم فرموده كه عارف به امام هاي قبل از خود بوده. ما كه عارف به امام نيستيم؛ آيا دروغ است كه من كه پايين ترين معرفت را به امامم ندارم در زيارت ايشان اينچنين بگويم؟لطفا مرا راهنمايي بفرماييد.باتشکرفراوان.
            پاسخ:

            هوالعلیم
            هر فرد به میزان سعه‌ی وجودی و مقدار ادراک وفهم خود با امام علیه السلام گفتگومی‌کند و مراتب معرفت متفاوت است. قطعا معرفت اولیای الهی نسبت به امام را افراد دیگر ندارند، ولی این دلیل نمی‌شود که همان مقدار معرفت اندک را نیز نادیده بگیریم و بگوییم ما اصلا شما را نمی‌شناسیم.

              پاسخ دهنده: حضرت آية اللـه حاج سيد محمد محسن حسيني طهراني
              کد:18169/1422تاریخ پاسخ: 15 شوال 1432 گروه: امامت
              سؤال سؤال: بسم الله الرحمن الرحیم. باسلام. فلسفه غیبت امام عصر و انتظار و ظهور آن حضرت چیست؟
              پاسخ:

              هو العلیم
              آمادگی و استعداد مردم برای پذیرش احکام الهی.

                پاسخ دهنده: حضرت آية اللـه حاج سيد محمد محسن حسيني طهراني
                کد:16943/1461تاریخ پاسخ: 15 شوال 1432 گروه: امامت
                سؤال سؤال: بسم الله الرحمن الرحیم سلام عليكم الف) چطور اسبان در روز عاشوراء بدن سيدالشهداء را لگدكوب كردند؟ مگر حيوانات امام را نميشناسند؟ ب) آيا اين حيوانات در روز قيامت بازخواست مي شوند؟شکرا جزیلا.
                پاسخ:

                هوالعلیم
                خود امام علیه السلام خواسته است تا حیوانات طبق سنّت جاریه در این عالم عمل نمایند و مسئؤل نمی باشند.

                  پاسخ دهنده: حضرت آية اللـه حاج سيد محمد محسن حسيني طهراني
                  کد:78801/1459تاریخ پاسخ: 14 شوال 1432 گروه: امامت
                  سؤال سؤال: سلام علیکم از نظراتی که مرحوم علامه طهرانی داشتند این بود که لفظ امام رو برای غیر نباید به کار برد؛ در ماه مبارک رمضان به این نکته برخوردم که مردم بسیار این لفظ را برای آقایانی به کار میبرند که فکر میکنم این کار درست نیست میخواستم نظرتان را در این مورد بیان بفرمایید. اجرکم عند الله
                  پاسخ:

                  هو العلیم
                  اطلاق لفظ امام بر غیر معصوم حرام است.

                    پاسخ دهنده: حضرت آية اللـه حاج سيد محمد محسن حسيني طهراني
                    کد:70570/1817تاریخ پاسخ: 29 ربیع الاول 1433 گروه: امامت
                    سؤال سؤال: سلام ببخشید فلسفه غیبت امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف چیست؟لطفا پاسخ را به طور مفصل بیان بفرمایید. با تشکر
                    پاسخ:

                    هوالعلیم
                    فلسفه‌ی غیبت رشد فکری و قلبی افراد برای حرکت به سوی خدا است که به واسطه‌ی عدم دسترسی به امام علیه السلام و ابتلا به انواع فتنه‌ها و امتحانات، به این نقطه خواهند رسید و امید است که این مسئله هرچه زودتر تحقق یابد.

                      1 2 3 4

                        Skip Navigation Links.

                      کلیه حقوق در انحصارپرتال متقین میباشد. استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است

                      © 2008 All rights Reserved. www.Motaghin.com


                      Links | Login | SiteMap | ContactUs | Home
                      عربی فارسی انگلیسی