گالری تصاویر آرشیو بانک صوت کتابخانه ارتباط با ما صفحه اصلی
  18 رمضان 1445
| 2024 March 28
رهگیری سؤال پرسش و پاسخ ارسال سوال  
:کلمه کلیدی
بیشتر
:پاسخ دهنده
:گروه :تعداد نمایش در صفحه
:ترتیب نمایش :ترتیب


تعداد نتایج جستجو:3
 
پاسخ دهنده: حضرت آية اللـه حاج سيد محمد محسن حسيني طهراني
کد:71861/2906تاریخ پاسخ: گروه: معاد و جزاء
سؤال سؤال: با سلام محضر حضرت آيت الله تهراني. مدتي پيش از كلمه ( توفي ) استنباطي به ذهنم رسيد كه خدمت حضرتعالي عرض مي كنم و درباره صحت و سقم آن نظر مبارك حضرتعالي را مي طلبم. بنظر حقير آياتي كه در آنها از مرگ بعنوان توفي ياد شده است مي تواند تاييدي بر نظر ملاصدراي عزيز درباره كيفيت معاد جسماني باشد. در آيه شريفه ( اني متوفيك و رافعك الي ) از مرگ به توفي تعبير شده است .اين تعبير در آيات ديگري مثل( الله يتوفي الانفس حين موتها) و ( قل يتوفيكم ملك الموت الذي وكل بكم) و آيات ديگري هم آمده است.در فرهنگ لغات عربي و مفردات راغب اصفهاني درباره توفي نوشته اند كه يعني باز پس ستدن بنحو كامل و مستوفي بطوري كه هيچ چيز از آن باقي نماند. بنظر حقير اين آيات دلالت بر اين دارند كه تن جسماني ما هيچ مدخليتي در هويت و ( من بودن) ما ندارد. و تمام حقيقت وجودي ما همان روح (نفس ناطقه انساني) ما است كه آن هم با مردن قطع علاقه از تن جسماني كرده و مجرد از ماده با بدن مثالي (ملكوتي) در عوالم ماوراء طبيعت – كه از آن در متون ديني به برزخ و قيامت تعبير مي كنند سير ميكند و جسم ما كه سالياني روح ما به آن تعلق داشت و براي استكمال خود در نشئه‌ي طبيعت از آن اسفاده مي كرد دوباره به دامن مادر خود كه خاك است برميگردد . يعني جسم خاكي ما كه (ميت= مرده) بود به لحاظ تعلق روح به آن (حي= زنده) شده بود دوباره به خاك برگشته و ميت ميشود و باز در چرخه ي طبيعت قرار گرفته و خداوند از آن دوباره موجودات حي پديد مي آورد و اين چرخه ادامه دارد.خداوند از طبيعت بيجان موجودات زنده را پديد مي آورد و زنده ها به مقام تجرد از ماده مي رسند و مجردانه سير مي كنند و شايد يكي از معاني آيه شريفه : يخرج الحي من الميت و يخرج الميت من الحي اين باشد.
پاسخ:

هوالعلیم
برداشت شما صحیح است.

    پاسخ دهنده: حضرت آية اللـه حاج سيد محمد محسن حسيني طهراني
    کد:22052/432تاریخ پاسخ: گروه: معاد و جزاء
    سؤال سؤال: سلام بدن مرده که در خاک قرار می گیرداین جسم آیا حس دارد روح چگونه از بدن بیرون می رود کدامیک عذاب می بیند. آیا روح حس دارد می تواند با کسی رابطه بر قرار کند؟شب اول قبر زمانش به اندازه شب تا صبح این دنیاست یا چیز دیگر؟ آیا باید این طور به مرگ فکر کنم
    پاسخ:

    هوالعالم

    جسم هيچ حس و ادراكي در قبر ندارد و فقط يك ماده ي بي شعور و حيات مانند خاك است و پس از مدّتي به خاك تبديل خواهد شد. مسئله ي شب اوّل قبر همان شب اوّل پس از مرگ است و ارتباطي به دفن بدن ندارد. يعني اگر مثلاً كسي را سالها بيرون از قبر نگه دارند شب اوّل قبر او همان شب پس از فوت است حتّي نسبت به كساني كه در قطب زندگي مي كنند و چند ماه از سال را در روز سپري مي كنند شب اوّل قبر آنان در همان روز فوت اتّفاق مي افتد و هيچ تأخيري در سؤال و حساب آنان وجود نخواهد داشت.

      پاسخ دهنده: حضرت آية اللـه حاج سيد محمد محسن حسيني طهراني
      کد:13065/434تاریخ پاسخ: گروه: معاد و جزاء
      سؤال سؤال: فلسفه می گوید معلول شأن از شئونات علت است. پس چرا خداوند شأن از شئون خود را مجازات می کند؟
      پاسخ:

      بسم الله الرحمن الرحیم

      معنای شأنیت در حقیقت معلول عبارت است از ظهور و بروز خارجی معلول از علت و همانطور که ثواب برای معلول بواسطه آثار ممدوحه و انجام افعال مستحسنه تحقق می یابد که خود این آثار نیز از شئونات معلول و طبیعتاً از شئونات علت نیز می باشد همینطور عقاب و مجازات از ترتب آثار قبیحه و کردار نادرست توسط معلول خواهد بود و در این مسئله تفاوتی بین ثواب و عقاب نمی باشد زیرا همه این آثار از شئونات علت است مضافاً به اینکه در این عقاب و مجازات کمال معلول و تزکیه او نیز منظور خواهد بود.

        1

          Skip Navigation Links.

        کلیه حقوق در انحصارپرتال متقین میباشد. استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است

        © 2008 All rights Reserved. www.Motaghin.com


        Links | Login | SiteMap | ContactUs | Home
        عربی فارسی انگلیسی