گالری تصاویر آرشیو بانک صوت کتابخانه ارتباط با ما صفحه اصلی
  22 جمادى الأولى 1446
| 2024 November 24
رهگیری سؤال پرسش و پاسخ ارسال سوال  
:کلمه کلیدی
بیشتر
:پاسخ دهنده
:گروه :تعداد نمایش در صفحه
:ترتیب نمایش :ترتیب


تعداد نتایج جستجو:2
 
پاسخ دهنده: حضرت آية اللـه حاج سيد محمد محسن حسيني طهراني
کد:79047/1805تاریخ پاسخ: 26 صفر 1432 گروه: ملل و نحل
سؤال سؤال: سلام علیکم مدتی پیش به طور اتفاقی در یکی از مجالس دراویش حضور داشتم در زمینه بعضی رسومات این طایفه سئوال داشتم و آیا مطابق شرع مقدس میباشد یا خیر 1 گذاشتن شارب یا همان ریش بلند همچنین بلند کردن موی پشت سر را جهت گرفتن و در واقع از بین بردن خواطر یا همان نفی خواطر میدانند . 2 به اصطلاح صورت فکری یا همان تجسم کردن تمثال استاد در تمام اوقات و استفاده از انوار الهی به واسطه استاد فکر کنم مطالبی در این زمینه در کتاب پدر بزرگوارتان جناب علامه تهرانی ( ره ) رساله سیر و سلوک منسوب به بحر العلوم مشاهده کردم . 3 در جمع نمازهایی که باید بلند خوانده شود را به علت از بین بردن تمرکز نفر بغلی و جمع آهسته میخوانند مثل نمازهای مغرب و عشا 4 خواندن نمازهای شکسته در سفر به صورت کامل 5 در هنگام صحبت استاد هیچ کس به صورت ایشان نگاه نمیکند و هرکس در حال ذکر و فکر خودش میباشد . آیا این رسومان مطابق شرع مقدس میباشد همچنین در بعضی افراد حالات عجیبی دیده میشد درهنگام ذکر وقتی به بعضی از اینها حالت جذبه یا هر چیز دیگر رخ میداد در همان حال که رو به قبله و دو زانو بودند تقریبا تا یک متر یا بیشتر به طرف جلو پرتاب میشدند و گریه هایی خاص داشتند که به ناله و فریادهای بلند و جانسوز همانند شخص مادر مرده شبیه بود همچنین گاهی که استاد مشغول به صحبت بود و از ائمه و خداوند و توبه صحبت میکرد غوغا و طوفان و تغییر حالی در جمعیت سالکین پیدا میشد که خیلی عجیب و منقلب کننده بود . و عموما افراد حالت بکاء داشتند و نمازها را به همین صورت با حالت بکاء و جذبه میخوانند . نظر شما در مورد این افعال و طوایف چیست و آیا چگونه میشود حق را از باطل تشخیص داد .با تشکر
پاسخ:

هو العلیم
1ـ گذاشتن شارب یعنی بلند کردن سبیل شرعاً مکروه است و انسان مسلمان شیعه که خود را پیرو ائمه علیهم السلام می داند نباید اقدام کند.
2ـ احضار صورت استاد و یا هر فرد دیگری هنگام نماز با اصل عبودیت منافات دارد و مخالف با روح و مبانی عبادت است .
3ـ نمازهای جهر را بدون صوت خواندن موجب بطلان نماز است و نیز تکلیف مسافر در قصر است و اتمام نماز موجب بطلان آن خواهد بود.
 حالاتی که ذکر شد ممکن است از بروزات و ظهورات نفس باشد و دلیلی بر صحّت راه نیست.

    پاسخ دهنده: حضرت آية اللـه حاج سيد محمد محسن حسيني طهراني
    کد:30426/431تاریخ پاسخ: گروه: ملل و نحل
    سؤال سؤال: رفت و آمد فامیلی و صله رحم با افرادی که ادعای بابی گری و بهائیت می کنند چگونه است؟ خوردن اموال چنین اشخاصی به چه صورت خواهد بود؟
    پاسخ:

    هو العالم

    مدعیان بابیت و بهائیت را در شرایط حکومت اسلامی و سهولت تحقیق و انکشاف حقیقت امر نمی توان از زمره مستضعفین بحساب آورد و ارتباط با آنان مجاز نمی باشد و حکم اموال در دست آنان ، حکم اموال مالکین فرق از اهل کتاب را ندارد و در هر حال این مسأله از جمله مسائل حکومتی بوده و تکلیف آن با حاکم شرع است .

      1

        Skip Navigation Links.
      Expand  قرآن و تفسير قرآن و تفسير
      Collapse اعتقادات و کلاماعتقادات و کلام
      Expand عرفان،اخلاق،سلوکعرفان،اخلاق،سلوک
      Expand حدیث و روایت و دعاحدیث و روایت و دعا
      Expand فلسفه و حکمتفلسفه و حکمت
      Expand مسائل اجتماعیمسائل اجتماعی
      Expand احکام شرعیاحکام شرعی
      Expand مسائل تربیتیمسائل تربیتی
      Expand تاریخ و سیرهتاریخ و سیره
      شبهات و پاسخها
      متفرقات
      ارتباط با ما

      کلیه حقوق در انحصارپرتال متقین میباشد. استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است

      © 2008 All rights Reserved. www.Motaghin.com


      Links | Login | SiteMap | ContactUs | Home
      عربی فارسی انگلیسی